Benitez har stor respekt for Wenger

Rafael Benitez sier at han har stor respekt for den jobben Arsene Wenger har gjort i Arsenal, og ønsker å bygge sitt Liverpool etter samme modell som franskmannen har bygd sitt imperium.

Rafael Benitez har stor respekt for den jobben Arsene Wenger har gjort i Arsenal, og antydet på gårsdagens pressekonferanse at han forsøker å kopiere franskmannens arbeid i nord-London.

- Balansen mellom tålmodighet og bruken av penger er nøkkelen. Dersom man analyserer lagene som har vunnet ligaen de siste årene, ser man at det er tre forskjellige metoder som har ført til målet. Arsenal brukte penger på unge spillere over en lang periode. Chelsea brukte store penger og bygde et lag i løpet av et par år. Manchester United har brukt store penger i årevis. Har du ikke de store pengene, så må du legge et grunnlag for fremtiden. For øyeblikket er Arsenals modell den beste modellen vi kan følge. Alt avhenger av spillerne du har til rådighet. Av og til må du bare skynde deg sakte, uttalte spanjolen.

Benitez kunne fortelle at han har stor respekt for Wenger både som menneske og som manager.

- Han er en person jeg virkelig respekterer. Han er veldig høflig, og han gjør en fantastisk jobb. Han har holdt Arsenal i toppen i engelsk fotball i årevis, og har sørget for at de har et av de beste lagene i Europa.

Liverpool-manageren mener imidlertid at han selv har enda større press på seg for å levere varene enn franskmannen har.

- I min første sesong i Liverpool var det ingen som forventet at vi skulle vinne noe, og så vant vi Champions League. Det økte forventningene til oss. I påfølgende sesong vant vi FA-cupen. Jeg var nesten sikker på at vi ikke ville vinne noe som helst i mine tre første år i klubben, men vi gjorde stor fremgang, og folk kunne se det. Forventningene steg i takt med at vi vant trofeer, og det er grunnen til at vi føler et visst press på oss.

Wenger har ikke vunnet et eneste trofé siden 2005, mens hans fire første sesonger i Arsenal tåler sammenligning med Benitez sine meritter i Liverpool. Franskmannen kom til Highbury i 1996, og vant både ligaen og FA-cupen i 1998. Dette gjentok han i sin femte sesong i London-klubben.

- Det er virkelig viktig å ha klubbens støtte. Man må planlegge langsiktig om man ønsker et vinnerlag. Vi beveger oss i samme retning som Arsenal, men kanskje det går litt langsommere, da vi har hatt mer å ta tak i, mener Benitez.

- Wenger har fått kjøpe de spillerne han har ønsket seg i årevis. Vi nærmer oss nå det laget vi ønsker, men er ikke 100% der ennå. Jeg prøver å kjøpe spillere som forstår seg på å spille flere spillestiler. Vi må være i stand til å spille langballer om det er nødvendig, og kortpasningsspill når det er nødvendig. Alt avhenger av spillerne og situasjonen.

- Da jeg kom til Liverpool hadde ikke klubben vunnet noe på to år, og hadde problemer med å bli blant de fire beste i ligaen og kvalifisere seg til Champions League. Jeg vet ikke om Arsene Wenger jobber under mindre press enn meg. I ligaen gjør han kanskje det, men jeg tror ikke det gjelder i Champions League.

Arsenal har kun vunnet to av sine siste ni kamper, mens Liverpoool har vunnet alle sine kamper utenom en i samme periode. Sett ut fra den statistikken er det gjestenes som må regnes for å være i best form foran kveldens kvartfinale.