Ble spart før salg?

Jermaine Pennant og Andriy Voronin ble sittende på benken mot Standard Liege, og er dermed fortsatt tilgjengelige i Europa for intereresserte kjøpere. Spansk midtbanespiller igjen linket.

Det er drøyt to uker igjen av et transfervindu hvor Rafael Benitez har sagt at han håper å kunne bringe inn en spiller til som kan spille på venstrekanten. Det at Hicks og Gillett har satt foten ned for det beløpet som Aston Villa forlanger for Gareth Barry tyder på at Rafa er avhengig av å selge en spiller eller to for å kunne stable på beina nok cash.

0-0 i Liege kan også ha hatt en positiv påvirkning, da de røde til tross for en spillemessis svak kamp, med et slikt resultat kan sies å ha et halvt bein inn i det lukrative gruppespillet i Champions League. En merket seg at Benitez for en sjelden gangs skyld ikke benyttet alle sine tre innbyttere, men lot ferske Nabil El Zhar få de siste minuttene til tross for at mer rutinerte folk som Jermaine Pennant og Andriy Voronin var på benken. Det gir grobunn til å tro at nettopp Pennant og Voronin er de to spillerne som er mest aktuelle for salg de nærmeste dagene.

Aston Villa spiller i kveld borte mot Hafnarfjordur i UEFA-Cupen, og hvis Gareth Barry blir benyttet i den kampen vil han ikke være tilgjengelig i Champions League for et annet lag før utpå nyåret. Det vil i så fall også endelig skrinlegge alle planer Liverpool fortsatt måtte ha for å sikre seg Barry i dette vinduet.

Den spanske avisen AS skriver at Mallorca har mottatt et bud fra en engelsk klubb for midtbanespilleren Borja Valero. Avisen spekulerer i at det er enten Liverpool eller Tottenham som skal være ute etter Valero, som tidligere også har vært linket til Anfield.