Bouzanis til OL?

Hvis han blir uttatt, kommer Dean Bouzanis til å spille for det australske OL-landslaget i en turnering i Malaysia istedenfor EM-kvalifisering for Hellas U19, avslører spillerens agent.

Det greske fotballforbundet er fremdeles svært interessert i 17-åringen som har spilt flere treningskamper for Hellas U19 denne sesongen grunnet dobbelt statsborgerskap.

Det australske OL-landslaget (Olyroos) spiller en åttenasjonersturnering i Malaysia i perioden 12.-24. mai, mens Hellas U19 har en landslagssamling fra 17.-30. mai i forbindelse med EM-kvalifiseringskampene 24., 26., og 30. mai mot henholdsvis Moldova, Nederland og Russland.

Bouzanis skal være klar til å melde avbud til Hellas U19 dersom han blir innkalt til turneringen i Malaysia med "the Olyroos".
- Jeg vil si han kommer til å gi slipp på samlingen med Hellas og slutte seg til "Olyroos", dersom han blir tatt ut, forteller Bouzanis' agent Terry Palapanis til au.fourfourtwo.com.

- Jeg tror det er veien han vil gå. Så kan han forhåpentligvis vise Arnie [Graham Arnold] og treningsstaben hvor god eller dårlig han er.

- Jeg snakket kort med Dean på vei til trening [i Liverpool], Jeg fortalte ham hva Arnie hadde sagt i går, og han svarte: "Vel, jeg må først bli tatt ut. Inntil jeg blir tatt ut, så er det ingenting å snakke om."

- Det han sier er : "ta meg meg ut og jeg vil komme dit", sier Palapanis.

- Men han er definitivt glad at det finnes interesse. Hvis han blir tatt ut til Malaysia-turneringen, så kan kan dra dit. På vei tilbake til England kan han kanskje stoppe i Hellas for en dag for å være høflig mot dem [greske fotballforbundet].

Olyroo-trener Graham Arnold uttalte følgende i går:
- Dean har blitt iaktatt. Tony Franken [Socceroos keepertrener] har snakket med ham. Det har også Pim Verbeek. Dean vil hentes inn i stallen dersom han sier ja til Malaysia-turneringen.

- Jeg vil likevel reise for å møte det greske forbundet i mai, legger Palapanis til.
 
- Jeg skal holde hva jeg lover dem. Grekerne ringte meg i går, men jeg har ikke ringt dem tilbake. De skal ringe meg tilbake i dag, så jeg har behov for å fortelle dem noe.

Det er usikkert om spill for Australia på U23-nivå binder ham til spill for Australia i fremtiden. Palapanis ønsker klarhet i reglene fra FIFA og spillerforeningen PFA. I henhold til FIFAs reglement kan en spiller som har dobbelt statsborgerskap skifte landslag én gang, men det må gjøres før han fyller 21, og før han debuterer på et A-landslag.

Bouzanis har vært ute med sykdom, og hadde sin første treningsøkt for første gang på fjorten dager tidligere i uken. Keeperen er å finne på benken i kveldens finale i Liverpool Senior Cup.