Britene blir lovet visum i rekordfart

Britiske fotballfans blir lovet visum på rekordtid i forbindelse med Champions League-finalen i Moskva. Liverpools medisinske støtteapparat vil lære av Godset-fysio.

Etter kvartfinalene i Champions League har britiske fotballfans begynt å bekymre seg for visumproblematikken i forbindelse med årets finale i Moskva. Russiske myndigheter er ikke akkurat berømt for å behandle visumsøknader i rekordfart, og med to Premier League-lag i finalen vil det bety over 40 000 visumsøknader å behandle for ambassaden i London. Mange fans har derfor allerede begynt å søke visum før finalelagene er klare, i frykt for å miste en eventuell finale med favorittlaget sitt på grunn av tungrodd russisk byråkrati.

Liverpool Echo skriver imidlertid i dag at visumsøknadene til supportere av finalelagene vil bli behandlet i rekordfart foran finalen den 21.mai. UEFA skal ha en plan for å forkorte ventetiden på visum, ettersom det bare er tre uker fra finalelagene er klare til finalen spilles.

UEFA og den russiske ambassaden i London skal i dag ha bekreftet at det vil bli satt i verk hastetiltak for at britiske fans skal få sine visum før avreise til Moskva. De melder at det blir gjort unntak slik at supporterne ved denne anledningen kan søke om visum gjennom sin klubb eller sitt reisebyrå. Dette betyr at det vil ta et sted mellom tre og 10 dager å få visum dersom man har tilholdssted i Storbritannia og kvalifiserer til billett til finalen gjennom ett av finalelagene. UEFA oppfordrer nå alle fans i UK om å vente til finalistene er klare før de søker visum.

Liverpool skal lære av Strømsgodset
Strømsgodsets fysioterapeut Grete Mellingen Homstøl er invitert av Liverpool FC til å holde et todagers kurs for klubbens medisinske støtteapparat. Det melder Drammens Tidende. Mandag er hun på plass hos semifinalisten i Champions League.

- Det blir et todagers intensivkurs. Utvilsomt en fjær i hatten, og morsomt for oss i SIF, sier Mellingen Homstøl til DT.

Kontakten mellom SIFs fysioterapeut og Liverpool kom i stand via Valencia. Mellingen Homstøl har tidligere forelest for den spanske storklubben, og i etterkant har jungeltelegrafen nådd Merseyside.

- Vi er på den internasjonale forelesningsarenaen, og var blant annet på besøk hos Valencia. Overgangen derfra til Benitez er ikke så stor, sier Mellingen Homstøl.

Grete Mellingen Homstøl har sydd sammen et spesialdesignet kursprogram for det medisinske apparatet til Liverpool, med hovedfokus på tre fysioterapitemaer: Skadeforebygging, skadebehandling og hvordan redusere smerte, samt prestasjonsfremmede fotballtrening. Mellingen Homstøl kommer til å fremlegge hvordan Strømsgodset har lykkes med sitt opplegg de siste to årene. SIF har hatt svært få skader etter at ekteparet Bård og Grete Homstøl kom til klubben foran 2006-sesongen.