Bronse til Lucas

Brasil vant 3-0 mot Belgia i bronsefinalen i de olympiske leker. Lucas spilte ikke grunnet suspensjon etter utvisningen i semifinalen. Liverpool satser på motorsport.

Brasil hentet hjem bronsen i den olympiske fotballturneringen etter 3-0-seier over Belgia i bronsefinalen. Lucas Leiva spilte ikke fordi han var suspendert etter utvisningen i semifinalen mot Argentina. En scoring hver fra Diego og Jo sørget for at brasilianerne gikk til pause i Shanghai med 2-0-ledelse. Manchester Citys Jo nettet også to minutter på overtid i andre omgang.

Liverpool satser på motorsport
Flere av toppklubbene i verden stiller med hver sin bil i den nyopprettede Superleague Formula. Mesterskapet vil gå over seks stevner per sesong. Klubbene AC Milan, Porto, Flamengo, Rangers, Corinthians, Borussia Dortmund, Sevilla, Roma, Tottenham og Galatasaray er alle påmeldt.
- Vi ble kontaktet for seks måneder siden. Vi følte at det var en interesant mulighet. Vi har hundrevis av lisensavtaler, men dette er en veldig viktig én med tanke på størrelse og ekdponering, uttaler Liverpools kommersielle direktør Ian Ayre til Livepoolfc.tv.

- Det er god finansiell fortjenesete, men samtidig får vi også brakt LFC ut til nye markeder og folk. Målet vårt er å gjøre det beste vi kan. Det er viktig kommersielt, akkurat som et er på banen. Det er et eksempel på at vi vokser på områder der andre klubber ikke befinner seg.

Hver bil er identisk, utenom fargen, med 750 hestekrefter og v12 motor som kan nå en hastighet på 290 km/t.
Liverpools bil, med nummer 21 på fronten, ble presentert utenfor Melwood i dag, og bilen skal kjøres av spanjolen Adrian Valles i åpningsløpet på Donington Park helgen 30.-31.august.
- Jeg er virkelig glad for sjansen til å representere Liverpool. Jeg har fulgt klubben på nært hold siden Rafa Benítez tok over, og det er mange spanske spillere der. Liverpool er én av de mest berømte klubbene i verden, så det er virkelig en ære å kjøre bilen deres i et åpningsmesterskap, uttaler GP2-føreren.

Bare to lag fra hver fotballiga kan delta. Liverpool har sikret seg plass de neste fem årene. Det er planer om å utvide sesongen fra seks til 17 løp der hvert arrangement har 1 million euro i prispenger.
- Denne ideen begynte for fem år siden. Vi tenkte at det ville bli veldig populært blant fansen å kombinere de to mest populære sportene i verden. Det var den største nyheten da Liverpool kom med. Det er veldig viktig for oss å ha den røde bilen, uttaler Superleague Formulas presiden tog CEO Alex Andreu.

Etter neste helgs løp på Donington Park forflytter man seg til Nurburgering i Tyskland. Deretter Zolder i Belgia, Estoril i Portugal, Vallelunga i Italia og Jerez i Spania. For mer info sjekk superleagueformula.com.