Burde vunner mer

Steven Gerrard mener Liverpool burde vunnet mer mot Everton søndag og var skuffet over å ikke greie å score selv. Rafael Benitez sint på blå supportere.

Mer enn 1-0
Steven Gerrard mener Liverpool burde vunnet mer mot byrivalene. Et mål etter sku minutter fra Fernando Torres avgjorde det 207. Merseyside-derbyet på Anfield.

Gerrard hadde en god mulighet til å score, men ballen traff utsiden av stolpen.

- Det var en god seier, men vi er skuffet over at vi ikke vant mer. Vi hadde mange sjanser til å drepe denne kampen. Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Vi var aldri truet. Du er alltid ute etter et raskt mål i et derby. Vi fikk det tidlige målet og dominerte førsteomgangen hundre prosent, sier Liverpool-kapteinen.

Liverpool har et overtak på fem poeng på de blå byrivalene i kampen om den viktige fjerdeplassen. Det er seks kamper igjen, og Liverpool er favoritter til å ta plassen som gir dem muligheter til å kvalifisere seg for Champions League.

Gerrard understreker at forberedelsene til både Champions League- og Premier League-avslutningen på ingen måte er på kollisjonskurs.

- Forhåpentligvis kan vi fortsette å vinne mot slutten av sesongen og ta fjerdeplassen, sier Gerrard og roser Everton for å ha kommet sterkt tilbake i andre omgang.

- Men du er glad så lenge du vinner. Denne kampen var viktig å vinne. Vi har vanskelige kamper igjen, så det var viktig å få et godt resultat. Vi har ikke lenger presset på oss om å vinne Champions League for å være kvalifisert til neste sesong. Nå har vi avstanden vi liker å ha. Nå har vi to store Champions League-kamper foran oss, men samtidig må vi ikke glemme innspurten i ligaen. Vi skal jobbe hardt for å opprettholde fempoengsforspranget til Everton, eller til og med øke det.

Gerrard roser sin målfarlige lagkamerat.

- Gi Fernando en sjanse og han scorer.

Rafa kritiserer blå supportere
Liverpool-manager Rafael Benitez kritiserer Everton-supporternes oppførsel under lokalderbyet på Anfield søndag ettermiddag.

- Borteseksjonen viste en stor mangel på respekt, sier Benitez som fikk knallhard kritikk fra den blå delen av Liverpool by etter å ha gått ut og kalt Everton for en ?liten klubb? etter 0-0-kampen på Anfield i fjor.

- Det viktigste var seieren og tre nye og viktige poeng, men jeg tror ikke det kommer som noen overraskelse på noen at jeg ikke likte mye av det som ble sunget og sagt fra bortesupporterne denne gang. De viser en grunnleggende mangel på respekt for noen spillere. Jeg er veldig glad for at vi vant begge kampene mot Everton, for spillerne, supporterne, laget og klubben.

På søndagens pressekonferanse kom også Rafa med et stikk til forrige helgs dommer i kampen mot Manchester United, Steve Bennett, som sendte Javier Mascherano av banen. Mascherano fikk to gule for kjeftbruk. Torres opplevde også å få gult for munnbruk mot Everton. Men Rafa skryter av Howard Webb, som dømte Everton-kampen.

- Dette er en god dommer, som ikke behøver å være arrangant og stjerne, sier Rafa, svært fornøyd med at laget hans slo tilbake etter 0-3 mot United.

Nå maner han laget til innsats.

- Mens Liverpool møter Arsenal, har Everton Derby, så avstanden oss i mellom etter neste helgs kamper. Vi må jobbe hardt til siste slutt. Å slå byrivalene våre gjør alltid godt. Det gir oss mer selvtillit til møtene med Arsenal, sier Benitez.

Han roste også sin keeper, Pepe Reina, som slo Ray Clemence sin klubbrekord for å ha holdt buret rent i flest av sine hundre første Liverpool-kamper.