Bursdag og kontrakt for Lauri

Academy manager John Owens forteller om situasjonen på akademiet, hvor Lauri Dalla Valle får proffkontrakt og keeper Chris Oldfield vil være ute i fire måneder.

Liverpools juniorlag vant sist helg 3-2 mot Newcastle, samtidig som førstelaget slo Manchester United på Anfield. Lauri Dalla Valle ble matchvinner, og det ble i det hele tatt en god helg for den blonde finnen. Søndag fylte han 17 år og vil snart skrive en profesjonell kontrakt med Liverpool. Nå har det vært avtalt en god stund, men vil sikkert likevel være et stort øyeblikk for hyggelige Lauri.

U18 har vunnet sine tre hjemmekamper i ligaen så langt denne sesongen, mens man tapte i Coventry. Academy manager John Owens sier at man er godt fornøyd med åpningen av 2008/09, og at det gror også godt i de yngre lagene på ungdomsakademiet i Kirkby.

- Sesongen så langt har gått bra, bekrefter Owens (bildet) til Liverpools hjemmeside. - Vi har bare tapt en kamp og vi er fornøyd med måten vi har spilt på.

- Det synes å være en god balanse, og ikke bare blant de 11 som er ute på banen men i troppen generelt. Flere av spillerne kan spille på flere plasser og det gjør at vi kan bytte på laget og fortsatt holde standarden hver uke.

- Det har vært noen gode dager for Lauri Dalle Valle, som feiret sin 17. fødselsdag på søndag og markerte det med å score seiersmålet mot Newcastle dagen før. Han gjør det virkelig bra og kan nå signere profesjonelt med oss. Vi forventer at han undertegner en kontrakt med det første. Det er et stort løft for ham og vi håper han kan fortsette å utvikle seg på rett måte.

- Vi er også fornøyd med hvordan U16 gjør det, og det er noe som bør nevnes siden det kan bety at vi kan flytte flere spillere opp og det er mindre aktuelt å hente nye gutter fra utlandet. Jeg vil gjerne at flere lokale gutter kan få sjansen, men til slutt vil det være et spørsmål om standard. Hver søndag ser jeg også på kamper i aldersgruppen 9-14 år, og den kvaliteten som vises er veldig lovende.

- I morgen vil U18 spille borte mot Sheffield Wednesday, som er en lang reise i vår liga, men vi har tro på at vi igjen skal kunne gjøre en god kamp.

- På skadefronten har vi fått vite at vår keeper Chris Oldfield vil være ute i opp til fire måneder med en skulderskade, noe som er en skuffelse.

- Vi kjenner også til Sean Highdale. Han vil være ute mye lenger etter sin bilulykke, men jobber nå daglig med våre fysioterapeuter. Ut fra hvordan han var som spiller vil en vite at han er en fighter med god innstilling, og vi håper bare at han kan greie å komme tilbake som fotballspiller. Det vil bli en lang prosess, men vi krysser fingrene.

I The Kopite nr.2, som nå er ute i posten og vil være hos våre medlemmer tidlig neste uke, har vi et langt og eksklusivt intervju med John Owens.