Byrådet legger press på Liverpools eiere

Byrådet i Liverpool krever at Liverpool FC begynner å bygge ny stadion så snart den nye byggetillatelsen ligger på bordet. Statue av Emlyn Hughes avduket i går.

Byrådet i Liverpool krever nå at Liverpool FC får fortgang på realiseringen av stadionplanene i Stanley Park. Dette krever de, fordi man ønsker å komme i gang med renoveringen av hele bydelen.

I går ble det kjent at lokalpolitiker Peter Kilfoyle har skrevet til sportsminister Andy Burnham, og bedt ham bryte inn i maktkampen mellom Liverpools to amerikanske eiere. I dag uttaler andre politikere og representanter for lokalbefolkningen at Liverpool nå må komme i gang med byggingen av sin nye storstue så fort som mulig.

Byplanleggerne behandler i disse dager den tredje byggesøknaden fra Liverpool FC, etter at stadionplanene ble forandret for tredje gang for å kutte kostnader. En avgjørelse på dette er ventet om kort tid.

En del av renoveringsarbeidet i Anfield-området har allerede startet. Blant annet restaureringen av selve Stanley Park, og en del bolighus. Men for bydelen som helhet er man helt avhengige av at stadionplanene blir realisert.

- Vi ønsker å se det nye stadionanlegget stå ferdig, og klubben må nå bestemme seg. Vi kan ikke fortsette på dette viset. Vi har vår egen renovering å ta hensyn til, og det føles som om stadiondebatten aldri tar slutt, uttaler byrådsleder Warren Bradley.

- Dersom Liverpool akter å bygge ny stadion, må de la oss få vite når de starter, slik at vi kan gå videre med våre planer. Folk i Liverpool har ventet for lenge på dette allerede, og fortjener bedre, legger han til.

John Dillion, som er formann i et av borettslagene i området, er enig.

- Dette har tatt alt for lang tid. Renoveringen av området er viktig for oss, men det virker som det hele blir utsatt på grunn uenigheten innad i Liverpool FC. Planene for en ny stadion er meget bra. Selve stadionanlegget og det som skal bygges rundt det er førsteklasses. Nå venter vi bare på at de skal komme i gang og bygge.

Statue av Emlyn Hughes på plass
Den avdøde Liverpool-legenden Emlyn Hughes har endelig fått sin egen statue. Det melder Liverpool Echo. En bronsestatue av Hughes ble nemlig avduket i Barrow i Cumbria i går. Dette er byen hvor stopperlegenden ble født.

Hughes, som døde bare 57 år gammel, spilte 650 kamper for Liverpool. Han fikk også 62 landskamper for England, og var lagets kaptein i 23 av disse.