Carlsberg skuffet over stadionstopp

Liverpools største sponsor understreker at det er lite gunstig for forretningen LFC at planer om ny stadion er utsatt. Carlsberg sier det er en dårlig skjult hemmelighet at Liverpool er til salgs.

Avtalen med trøyesponsor Carlsberg løper ut i 2010, og danske Carlsberg sier at man ønsker å forhandle om en ny kontrakt som i dag er verdt £7,3M pr. år for Liverpool ifølge The Guardian. Keld Strudahl hos Carlsberg tror bare at firma som DIC nå er i stand til å kunne kjøpe Liverpool i den nåværende finanskrisen, men at det ikke er noen hemmelighet at de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett er klare til å selge.

- Vi har et godt samarbeid med Tom Hicks, men det er naturlig at vi ikke er fornøyd med at byggingen av den planlagte stadion er blitt utsatt. Dette kan ikke være bra for Liverpools forretningsvirksomhet på lang sikt, forklarer Strudahl.

- Det at Liverpool er til salgs er en dårlig skjult hemmelighet, men ingen har penger til å investere akkurat nå. De eneste folkene som kan investere er de som ikke er interessert i å gjøre profitt.

- Dersom DIC skulle bli nye eiere kan jeg ikke seg noen problemer å kunne jobbe sammen med dem. Vi hadde en god dialog med dem før Hicks og Gillett. Vi så deres forretningsplan, som hovedsponsor, og den så bra ut.

- Slik jeg forstår det er DIC fortsatt like aktuelle som en mulig kjøper av Liverpool som tidligere. En skal ikke undervurdere hvor stor innflytelse kredittkrisen har på klubbene. For øyeblikket er det ikke mange investorer som er interessert i å investere i klubber i Premier League.

- Vi ønsker å forhandle med Liverpool til sommeren om en forlengelse av vår avtale.