Carra avviser ikke lønnstak

UEFA antyder at det kan være aktuelt å utestenge klubber med for stor gjeld, og FA sier at lønnstak kan være et mulig virkemiddel. Jamie Carragher understreker at klubben alltid må komme først.

Ikke overraskende er spillerforeningen i England mer avvisende i forhold til å sette et tak på lønningene, og det vil også være et spørsmål om det i dagens europeiske samarbeid er mulig å innføre noe slikt.

- Du vet aldri hva fremtiden vil bringe, men det som betyr noe vil alltid være klubben, sier Jamie Carragher til Sky Sports. - Hvis det var en nødvendighet vil jeg ikke ha noen motforestillinger mot et lønnstak. Ingen er større enn klubben.

Bakgrunnen for at dette nå blir tatt opp er at UEFA, via sin sekretær David Taylor, har gått ut og sagt at det i fremtiden kan bli aktuelt å utestenge klubber med for stor gjeld. For å delta i Champions League og UEFA-Cup må man ha lisens fra UEFA, og denne kan bli inndratt hvis klubber ikke har styring på økonomien.

- En utelukkelse vil være siste utvei, sier David Taylor. - Det vil være en form for samtaler, til og med advarsler og reprimander, før en kommer til en situasjon med utestengelse, men det er absolutt en mulighet.

Ifølge FA og forman Lord Triesman har klubber i Premier League totalt en gjeld på tre milliarder pund, hvorav en tredjedel av dette er hos toppklubbene Manchester United, Liverpool, Arsenal og Chelsea.

- Slike tall bekymrer, spesielt når man er inne i en økonomisk krise, fortsetter Taylor til BBC.

- Gjeld i seg selv er ikke et problem, men den må bli håndtert skikkelig. Klubber må ikke stille seg slik at fremtiden til hele klubben kan settes på spill dersom ikke noen hvite ridder kommer inn fra horisonten med millioner på millioner.

- Dette er en veldig farlig og risikofylt økonomisk strategi for enhver organisasjon og i forhold til fotballen må vi vurdere hvorvidt vi skal komme med tiltakt for å kunne regulere noe slikt.

- Dette vil ikke skje neste sesong, men vi har startet med en arbeidsgruppe for å se på dette. Vi kommer ikke til å forholde oss passive.

- I dagens situasjon kan det være fornuftig å få til en form for lønnsregulering, sier Lord Triesman. 

- Et lønnstak vil være en vanskelig utfordring i Europa med alle de forskjellige skatteregimer og alt rundt dette, innrømmer samtidig formannen.

- Det er en av mange ideer som må seriøs vurderes.