Carra førstemann til 100 i Europa

Jamie Carragher har aldri spilt på San Siro før. Får han lov til det tirsdag kveld, blir han historisk, som den første Liverpool-spiller som runder 100 kamper i europacupene. Bolton vil ha Hyypiä.

Jamie Carragher uttaler til The Independent i dag at suksess i Champions League vil veie opp for en skuffende sesong i Premier League. Scouseren lader nå opp foran 1/8-finalen på Giuseppe Meazza tirsdag kveld.

- Jeg er desperat etter å vinne ligaen, men for meg er Champions League enda større. Vinner du europacupen har du hatt en utrolig sesong. I fjor kom vi oss til finalen uten å gjøre det bra i ligaen, og i 2005 vant vi Champions League. Ingen husker en gang hva vi gjorde i ligaen det året, mener midtstopperen.

Carragher tror at Liverpools rykte i Europa nå har blitt av en slik art at samtlige klubber helst vil unngå å møte de røde.

- Spillet i Champions League er helt annerledes enn i Premier League, og passer oss bedre. Premier League handler mer om fysikk og tempo, og vi har ikke så enormt tempo i laget. Det er noe vi kan bli bedre på. Det vi imidlertid har er flere gode fotballhjerner. Spillere som kjenner spillet. Spill i europacupene passer oss fordi tempoet er lavere.

- Klarer vi å slå ut Inter, er det ingen som vil ønske å bli trukket mot oss i kvartfinalen på grunn av hva vi har gjort i denne turneringen de siste årene. Det er en viss mystikk rundt Liverpool i Europa, ettersom folk ser at vi ikke gjør det så bra i ligaen, men likevel gjør det bra i Europa.

- Publikum spiller en stor rolle. De andre lagene kvier seg for å komme til Anfield. Jeg har aldri spilt på San Siro, men jeg gleder meg stort til å gjøre det. Det kan være min eneste sjanse til å få spille der. Vi må gå for et bortemål for å avgjøre det hele. Klarer vi det, må vi spille elendig i forsvar for at de skal komme inn i kampen igjen. Noe slikt ønsker jeg ikke å være med på, sier scouseren om 2-0 ledelsen før returoppgjøret.

Forsvarsspilleren vil bli den første Liverpool-spiller til å nå 100 europacupkamper for klubben på tirsdag. Nå tror han at klubben kan vinne det gjeveste trofeet innen klubbfotball for sjette gang.

- Det er fint for meg å nå 100 kamper i Europa, ikke minst med Liverpools tradisjoner i tankene. Liverpool er slik en stor klubb, så det er vanskelig å skrive seg inn i historiebøkene og gjøre noe ingen andre har gjort før. Det var akkurat derfor Istanbul var så spesielt, nettopp fordi folk fortsatt vil snakke om den kampen om 50 år. Det er først når du ser tilbake på kamper som dette, at du skjønner hva du har oppnådd. Uansett hva jeg gjør i fremtiden, vil jeg alltid ha Istanbul å se tilbake på. Det må være den største fotballkampen noen sinne. Det er kanskje fire-fem kamper i historien som folk virkelig husker, og jeg har spilt i en av dem.

- Vår manager er en fantastisk taktiker i disse Champions League-kampene, slår Carragher fast.

- Skal du vinne i Europa må du basere deg på et solid forsvarspill. Det er noe manageren driller inn i oss hver dag. Spiller du dårlig defensivt i 15-20 minutter, og slipper inn et par mål, så er du ute.

- Jeg synes ikke Inter spilte dårlig i det første oppgjøret. De forsvarte seg meget godt frem til vi scorte. Vi klarte egentlig ikke å åpne dem opp og skape mange sjanser. Så dersom de mener at de spilte dårlig, har vi virkelig noe i vente på tirsdag, advarer han til slutt.

Bolton vil ha Hyypiä
Lancashire Evening Post melder at Gary Megson håper at Sami Hyypiä ikke skriver under på forslaget til kontraktsforlengelse han har blitt tilbudt av Liverpool. Bolton-manageren ønsker seg nemlig den solide finnen i sin stall til neste sesong.