Carra glad for at Agger er tilbake

Jamie Carragher fryder seg over at stopperkollega Daniel Agger endelig ser ut til å være kvitt skadeplagene som holdt dansken på sidelinja nesten hele fjorårssesongen.

Jamie Carragher mener at friskmeldingen av Daniel Agger kan vise seg å bli minst like viktig for Liverpool som de nye tilvekstene Rafael Benitez har sikret klubben denne sommeren. Agger var sårt savnet i Liverpools midtforsvar i fjor, da han gikk skadet så å si hele sesongen. Dansken imponerte stort i tiden etter sin £5.8M-overgang fra Brøndby og spilte hele 43 kamper i 2006/07. Men i fjor spilte han kun seks kamper i begynnelsen av sesongen, før en metatarsalskade satte ham utenfor resten av 2007/08.

- Daniel har vært gjennom en tøff tid. Vi savnet ham sårt i fjor, og vi er lettet over at han er tilbake. Han er en meget god spiller, og nå har vi en rekke gode spillere i alle posisjoner som kjemper om en plass på laget, sier stopperkollega Carragher til Liverpool Daily Post.

- Vi har en stor tropp, men det er likevel viktig at vi får beholde alle skadefrie, legger han til.

Fire midtstoppere i landslagsklasse skal nå kjempe om to posisjoner, i Carragher, Agger, Skrtel og Hyypiä. Dermed har Rafael Benitez kunnet konsentrere seg om å handle inn sidebacker i sommer. Philipp Degen og Andrea Dossena har ankommet, og Carra er fornøyd med det han har sett av duoen så langt.

- Jeg synes de to nye sidebackene har gjort det meget bra. I løpet av preseason har de blitt kjent med sine nye lagkamerater, både på og utenfor banen. Sommeren er en periode hvor vi integrerer nye spillere, og duoen har funnet seg godt til rette.

Visekaptein Carragher mener ellers at de røde er i rute før seriestart.

- Treningskampen mot Hertha Berlin føltes som en ordentlig kamp, og ikke bare en treningskamp, med så mange tilskuere inne på stadion. Jeg synes vi gjorde en grei kamp og avsluttet treningsleiren på en god måte. Etter noen få dager tilbake på Melwood ser vi nå frem mot nye kamper.

- Vi har hatt fremgang formmessig, og slik skal det være under preseason. Du bygger deg gradvis opp, og blir i bedre og bedre form frem mot sesongstart. Motstanden i treningskampene blir også tøffere. Fysisk må vi bli enda bedre, da vi skal opp mot bedre motstandere.