Carra hardt ut mot eierne

Carragher er hard i kritikken av Hicks og Gillett i sin selvbiografi, men viser også sympati. Han mener de kjøpte klubben kun for pengenes skyld. Flere falske løfter har ødelagt forholdet til fansen.

Jamie Carragher er går hardt ut mot Liverpools amerikanske eiere Tom Hicks og George Gillett i sin selvbiografi. Han peker på at de har kommet med falske løfter, og mener at de kun kjøpte klubben for å tjene penger.
- Vi solgte Liverpool til to hensynsløse forretningsmenn som så en mulighet til å få penger i kassen. De kjøpte ikke Liverpool som en velgjørenhet. De var ikke opptatt av å bruke alle millionene de hadde tjent i løpet av 50 år. De ønsket å kjøpe oss fordi det planlagte stadionanlegget ga en mulighet til å generere masse penger og øke klubbens verdi.

Carragher sier at eiernes største feil var å hevde at de ikke ville påføre klubben gjeld.
- Ved å bryte det løftet begynte de første alarmklokkene å ringe. De stadige endringene av stadionplanene var også irriterende.

Midtstopperen poengterer at de indre stridighetene kom til overflaten etter at Liverpool tapte Champions League-finalen mot AC Milan i 2007. Benítez krevde at Hicks og Gillett investerte mer penger i spillerstallen.
- De ordene sparket i gang en kjedereaksjon som brakte problemene fram i lys. Det kostet ham (Benítez) nesten jobben et par måneder senere. Det førte Liverpools eiere inn i et skjebnesvangert møte med Jürgen Klinsmann, og var slutten på Hicks og Gilletts hvetebrødsdager overfor The Kop.

- Jeg forstår også hvorfor eierne var misfornøyde med ham. De hadde blitt underminert av Rafa, og nå underminerte de ham. Det var mer en politisk enn fotballmessig kamp, og selv om fansen ønsket å se situasjonen svart-hvitt, med eierne som skurker og Rafa som helt, så jeg flere grå nyanser.