Carra i Oslo i kveld

Jamie Carragher håper å kunne åpne restaurant i Oslo, og har i dag sett på egnede lokaler for Café Sports England i den norske hovedstaden. Oslo-besøket avsluttes i morgen.

Liverpool-forsvarer Jamie Carragher sitter akkurat nå på Hard Rock Café på Karl Johans gate i Oslo og ser EM-kampen mellom Sveits og Tyrkia. Midtstopperen er på en kort Norges-visitt i forbindelse med at han og to forretningskollegaer ser på mulighetene for å etablere restaurantkonseptet Café Sports England også i Norge.

Carraghers restaurant Café Sports England i Stanley Street i Liverpool har blitt en ubetinget suksess, og nå ser altså scouseren på muligheten for å ekspandere. Og når Carra nå vurderer å ta konseptet utenlands, har han i første omgang blinket seg ut Oslo som en aktuell by.

Carragher og hans følge ankom Gardermoen med direkteflyet til SAS fra Manchester i dag. Liverools visekaptein har brukt dagen til å sondere terrenget, og har sett på flere ulike lokaler som kan egne seg til å åpne en restaurant i Norges hovedstad. Nå i kveld slapper han altså av med EM-kamp på Hard Rock Café sammen med supporterklubbens formann Pål Christian Møller og et par andre norske venner.

Via liverpool.no ønsker Carragher å sende en hilsen til alle norske Liverpool-supportere, og han uttaler at han gleder seg til å spille mot Vålerenga på Ullevaal tirsdag 5.august. Foruten Carragher er det kun Sami Hyypiä og Steven Gerrard i dagens Liverpool-tropp som har vært med på preseason-kamper i Norge tidligere.

Carragher var med Liverpool til Ullevaal allerede sommeren 1996, men ble da sittende på benken da de røde spilte 1-1 mot Norges landslag. Påfølgende sommer spilte han andre omgang da Norge XI ble slått 3-1. I 1998, da Liverpool slo Rosenborg 2-0 under sommerkampen på Ullevaal, var Carra ikke med, men han spilte de siste 12 minuttene da Vålerenga ble slått 4-1 i 1999. I 2000 var også Vålerenga motstander. Da ble det 1-1, og VIF vant 4-2 på straffespark-konkurranse. Carragher erstattet den gangen Berger allerede etter 27 minutters spill.

Liverpool.no benyttet i kveld anledningen til å spørre Carragher om hvordan han vurderer stoppersituasjonen i klubben til neste sesong, og vi dristet oss også til å antyde at han selv kanskje må finne seg i å spille høyreback dersom Daniel Agger blir helt frisk igjen etter sin skade.

- Agger virker å komme til hektene igjen, og er tilbake i trening. Jeg ser at det kan bli hard konkurranse om plassene i midtforsvaret dersom han kommer tilbake for fullt og Martin Skrtel fortsetter sitt gode spill. Men det hele er opp til manageren. Personlig har jeg i alle fall ikke spesielt lyst til å spille høyreback igjen, svarte scouseren.

Men akkurat nå har altså Carragher sommerferie, og tenker mer på å utvide restaurantkjeden sin enn å spille fotball. Dersom Café Sports England i Oslo blir en realitet, håper han at dette blir et sted hvor norske Liverpool-supportere går for å spise og samtidig se fotball på storskjerm.

Carraghers Oslo-visitt er av det korte slaget denne gang, og han reiser hjem igjen med SAS sin direktemaskin fra Gardermoen til Manchester allerede i morgen tidlig.

Jamie Carragher møtte norske venner i Oslo i kveld.

(Fotos: Torill Westad og Bård Thoresen)