Carra klarer ikke ett tap til

Jamie Carragher klarer ikke tap mot Everton etter tapet mot Manchester United siste helg. Liverpool-Everton det originale lokalderby. Case tror Torres er nøkkelen.

Viktig å slå Everton

Jamie Carragher snakker om dagene etter tapet på Old Trafford, der han sammen med sine lagkamerater jobber med å riste av seg det forsmedelige tapet for Manchester United. Nå håper Carra at søndagens Merseyside-derby skal bringe flere hyggelige minner enn sist søndags opplevelse. Et tap for United vil aldri bringe fram smilet hos en liverpudlian, især ikke for en Jamie Carragher som så til de grader lever og ånder for Liverpool Football Club. Nå kan han ikke vente på at dommer Howard Webb blåser i gang derbyet mot Everton, det 207. møtet mellom klubbene.

- Uansett når du har tapt en fotballkamp, spesielt en slik kamp som den mot Manchester United, så vil du at den neste skal komme så raskt som mulig. Dette for å få tapet ut av systemet. Det gode er at vi nå står overfor en av de største oppgjørene vi får i løpet av en sesong, nemlig det mot Everton. Vi må huske på at tapet kommer etter en seiersrekke på sju kamper og at vi i løpet av perioden etter cuptapet hjemme for Barnsley har hatt kamper der vi virkelig har spilt stor fotball. Nå er jobben å komme tilbake på banen og bevise at vi er i stand til å finne tilbake til de store kampene, sier Carragher som hadde sin debut i et derby mot Everton i 1-1-kampen der Paul Ince utliknet etter at Duncan Ferguson hadde gitt de blå ledelsen. Den gang spilte de røde med ikke mindre enn ni engelskmenn. Tidene har forandret seg. Sannsynligvis er Jamie og Steven Gerrard de to eneste med engelsk pass når Howard Webb blåser i gang oppgjøret søndag.

Jamie er 30 år nå og har vært med på Merseyside-derbyene i en årrekke. Han vet at dette er kamper som betyr så mye for spillere og supportere og at det ikke er mye som skal til for å få tenning til disse oppgjørene. De to oppgjørene for hegemoniet i Liverpool by hver eneste sesong, får alltid det beste ut av ham og hans lagkamerater. Det er imidlertid et par opplevelser mot laget han var fan av som liten han ikke ønsker å bli minnet på.

- Du får en fantastisk følelse når du vinner disse oppgjørene, og en forferdelig følelse når du taper. Sånn er det bare. Derfor gir spillerne alt i disse derbyene. Se bare på denne sesongens Goodison-derby. Det finnes ikke en bedre måte å vinne disse kampene på enn et straffespark i siste minutt. Jeg må innrømme at jeg mistet hodet et øyeblikk når dommeren blåste av den kampen. Vi hadde tapt der 3-0 sesongen før, og hadde så mye å bevise, følte vi. Det er noe ubeskrivelig dette, sier han.

Carra er klar over at denne kampen mot erkerivalene betyr mer enn på lenge. Kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League. Jamie tror ikke søndagens kamp alene vil avgjøre den kampen.

- Den kommer til å bli jevn til det siste. Vinner vi, så vil vi være i førersetet og favoritter til fjerdeplassen, men om Everton skulle vinne, så vil de være favoritter all den tid vi har flere borte- enn hjemmekamper igjen, sier han.

Liverpool-trener Alex Miller har gått ut og sagt at taktikken blir veldig viktig i hjemmekampen mot Everton. Carra er enig.

- I Anfield-derbyet sist sesong, lå Everton dypt og forsvarte seg. Det ga oss store muligheter på midten og ga oss lov til å angripe dem. Taktikken spiller en viktig rolle i disse kampene. Jeg håper virkelig vi vinner. Jeg klarer ikke enda et tap bare dager etter å ha tapt kampen mot Manchester United, sier Carragher.

Det originale derby
Liverpool-Everton er det originale fotball-derbyet i England. Bare to sesonger etter at Everton forlot Anfield, ble det første Anfield-derbyet spilt. Første kamp ble spilt 13. oktober 1894. Bare tre uker senere ble det første Manchester-derbyet spilt.

Det er også det lokaloppgjøret der det har vært flest kamper, med flere mål, flere kontroverser, flere røde og gule kort.

Det er ikke nødvendigvis storscorerne som avgjør disse kampene. Bob Latchford scoret 138 mål i sin Everton-karriere, men ikke ett mot Liverpool. Kevin Keegan var mannen bak mangt et Liverpool-mål på 1970-tallet, men ikke et eneste ett mot de blå. Det er utfordringen for Fernando Torres og Ayegbeni Yakubu.

Case tror Torres er nøkkelen
Liverpool-legenden Jimmy Case tror Fernando Torres er nøkkelen til seier over Everton søndag. Case mener Torres er mannen som kan avgjøre disse kampene.

- Jeg har hundre prosent tiltro til min tidligere klubb og beundrer den måten Torres har tilegnet seg fotballen i England i sin første sesong. Jeg tror siste helgs tap mot Manchester United vil føre til en reaksjon og føre til at vi vinner årets Anfield-derby, sier Case.

Den tidligere midtbanesliteren for de røde mener det er synd at Javier Mascherano ikke kan spille kampen.

- Men Everton må også greie seg uten viktige Tim Cahill. Han er også en meget god spiller, sier Case.

Steven Pienaar har tidligere vært tvilsom på grunn av skade for de blå. Han ser imidlertid ut til å bli spilleklar til søndagens kamp.