Carra ser fram til gullkamp

Jamie Carragher håper de røde fortsatt er på toppen av tabellen når påsken nærmer seg og den psykologiske krigføringen starter. Imponerende første halvdel, uten Torres, mener scouseren.

I et intervju med Chris Bascombe i News of the World forteller Carragher at han nå er desperat etter endelig å kunne bli med på en sesongavslutning hvor også Liverpool er seriøse kandidater til å kunne vinne ligatittelen. Med seier over Newcastle i dag vil de røde fra Anfield være garantert på toppen av tabellen når kalenderen viser 2009, og Jamie mener det er en stor prestasjon etter en første halvdel av en sesong hvor bl.a. Fernando Torres har vært mye skadet.

- Under min karriere har vi aldri vært med i tetbildet i mars eller april, forklarer Carra. - De beste lagene sørger for at de har kommet i en gunstig posisjon innen den tid.

- Når den psykologiske krigføringen starter, da ønsker jeg at alle også skal tenke på oss. Det vil fortelle oss at vi har gjort noe riktig og at vi har en god sjanse til å vinne Premier League.

- Jeg elsker alt det, og det er noe vi har måttet stå på utsiden og se på. Nå har vi en sjanse til selv å være involvert. Jeg har alltid følt at tiden til virkelig å være i toppsjiktet er når det er ti kamper igjen.

- Det at United har et lettere program igjen er nonsens. Hvis du har spilt flere tøffe bortekamper i første halvdel av sesongen, vil det bare bety at du har vanskeligere hjemmekamper igjen. Vi har også hatt mange vanskelige bortekamper, mot Chelsea, Arsenal, Aston Villa og Everton, og det vil bli like vanskelige kamper når vi spiller mot dem på eget gress.

- Det har vært tider hvor vi har vært litt vel kritiske angående oss selv, og jeg er like skyldig i dette som fansen. Det har vært øyeblikk hvor vi har vært skuffet over prestasjon og resultat, men tre eller fire dager senere har vi sett på tabellen og funnet ut at vi fortsatt er på toppen.

- Det setter alt i perspektiv. Du har alltid mer klar over dine egne styrker og svakheter, og kanskje fordi vi ønsker å gjøre det så bra denne sesongen har vi blitt for kritiske på egne vegne. Du kan se på Chelsea, Arsenal og United, som alle har hatt sine egne problemer, og når vi er kommet til jul har vi fortsatt flere poeng enn dem. Våre resultater har vært bedre enn deres.

- Hvis du ser på hva som skjedde for 20 år siden er det ingen som husker hvordan man spilte i hver eneste kamp, og slik vil det være om 20 år igjen. Å gjøre så bra som vi har gjort det uten Fernando Torres, har vært en glimrende prestasjon. Hvis du hadde sagt ved starten av sesongen at vi hadde vært på topp til jul, og Fernando hadde vært ute i så mange kamper, da ville ingen trodd på det. Det er en heder til spillerne og manageren at vi har greid oss så bra uten ham.

- Når du tar en spiller som Torres ut av laget, eller Cristiano Ronaldo ut av Uniteds, da vil det umiddelbart ha en innvirkning. Hvis han hadde vært frisk kunne det ha betydd ti ekstra mål for oss.

- Jeg håper det vil ende som en velsignelse siden han trolig behøvde en hvil etter Euro 2008. Hvis han er frisk og rask under resten av sesongen vil han gi laget en ekstra dimensjon.

- Vi kan fortsatt bli bedre og vi har kvalitetsspillere på vei tilbake. Vi ønsker ikke å tenke for langt fram, men de ti neste kampene vil ha enorm betydning. Hvis vi da fortsatt er med og kjemper, da vet vi at det er mulig.