Carra tror ikke på Spania

Jamie Carragher mener spanjolene ikke har nok tempo og styrke i sitt lag, men Xabi Alonso vil håpe å kunne mobbe sine engelske lagkamerater slik man ikke gjorde etter kvalifiseringen.

Mange helrøde fans vil følge Spania under det EM som står for døren, siden ingen klubber har flere spillere i den spanske landslagstroppen enn Liverpool. Torres, Alonso, Arbeloa og Reina er en del av det landslaget som alltid synes å svikte når gjelder som mest.

Det er også nok at dem som har tro på at dette endelig skal være året for Spania, men det deles ikke av Jamie Carragher. Carra tror manglende fart og styrke vil gjøre at spanjolene igjen vil komme til kort.

- For meg er det de to vanlige kandidatene, Frankrike og Italia, sier scouseren til LFC Magazine. - Jeg har alltid vært en stor beundrer av franskmennene. De har mange spillere med afrikansk bakgrunn som har lært å spille fotball i Frankrike, og det er en virkelig god kombinasjon.

- De har også bestandig mye fart i sitt lag. Det er en enorm fordel, spesielt mot lag som blir slitne i varmen og når det spilles så mange kamper over så kort tid.

- Jeg sier alltid til de spanske gutta at de ikke har nok fart i sitt lag. De har selvsagt Fernando Torres, men bortsett fra ham er det i realiteten ingen med den hurtigheten du behøver. Jeg vil også si at de mangler noe styrke. Det er i hvert fall hva jeg sier til dem hele tiden. Jeg er sikker på de vil gjøre hva de kan for at jeg må svelge i meg de ordene, men jeg tror ikke det vil skje.

- Når det er sagt må Fernando være en av favorittene til å bli toppscorer i Euro 2008. Han er trolig verdens ypperste angriper for øyeblikket og vil være full av selvtillit.

Ikke uventet har Xabi Alonso et litt annet syn på sjansene til Spania, og understreker at man lot være å mobbe de engelske Liverpool-spillerne for mye etter at de røk ut i kvalifiseringen. Det spørs om Carra får det like fin behandling hvis det blir suksess i sluttspillet!

- Det betydde så mye for de engelske spillerne slik at vi måtte prøve å være fornuftige og ikke le eller gjøre narr av dem, gliser Xabi. - Det var virkelig dårlig nytt for England, ikke minst måten den skjedde på, men slik er fotball. Jeg er sikker på at dersom rollene hadde vært motsatt, og Spania hadde gått ut, da hadde folk som Carra og Pennant "drept" oss.

- Mange tror av vi har store muligheter i alle turneringer, slik sett er vi i samme båt som England, fortsetter midtbanespilleren. - Spania har mange gode spillere, men vi må prestere som et lag og vi må prestere når det gjelder som mest. Det har vi ikke alltid greid og dermed har vi heller ikke hatt suksess. Det ligner veldig på England, også når det gjelder å ryke ut på straffespark.

- Spania vant i 1964 men har ikke vunnet noe siden, til tross for at vi har spilt i en mengde EM og VM og folk stadig trodde at vi nå hadde det beste laget som vi noen gang hadde hatt.

- Siden vi ikke har prestert på landslaget har det blitt mer fokus på hva Fernando har gjort med Liverpool. Han blir nå regnet som den mest verdifulle angriperen på Spania og jeg er sikker på at det også vil gjelde i EM.