Carra vil tette gapet

Jamie Carragher er opptatt å ta igjen de andre tetlagene i engelsk fotball. Da må de røde ta flere poeng fra innbyrdes oppgjør. Joe Cole opptatt av å vise respekt for Liverpool-fansen.

Den innbyrdes "ligatabellen" mellom de fire beste lagene i England denne sesongen er dyster lesning for en Liverpool-supporter. Manchester United har tatt 13 av 18 mulige poeng. Chelsea har tatt åtte, Arsenal seks og Liverpool bare fire. Rekkefølgen på denne "tabellen" gjenspeiler med andre ord rekkefølgen i ligaen.

Jamie Carragher sier til Liverpool Daily Post i dag at Anfield-klubben nå må tette dette forspranget til lagene foran på tabellen. Gjerne gjennom å ta flere poeng fra innbyrdes oppgjør. 30-åringen akter å reise seg etter at de røde tapte 3-2 etter ekstraomganger på Stamford Bridge, og dermed 4-3 sammenlagt over to kamper.

- Vi har gjort det bra i Champions League, men alle i klubben vet at vi må tette luken opp til de beste lagene i ligaen. Det er noe vi må fokusere på foran neste sesong, slår scouseren fast.

- Når det gjelder selve Champions League-finalen, så tror jeg den blir veldig jevn. Det kommer ikke til å bli morsomt å se kampen på TV, men jeg vil likevel se den. Jeg liker ikke at noe annet engelsk lag enn oss selv vinner denne turneringen, men jeg foretrekker likevel at Chelsea vinner fremfor Manchester United, legger han til.

- I Liverpool vet vi at det stilles krav til å vinne trofeer, men i år var Champions League vårt siste håp ettersom vi røk tidlig ut av de to hjemlige cupene. I ligaen forventet folk at vi skulle kjempe om tittelen. Det klarte vi ikke, men det har likevel vært en av de sesongene hvor vi har sanket flest ligapoeng.

- Det er ikke tvil om at laget vårt besitter karakterstyrke og tro på at vi kan gå til topps. Neste sesong ønsker vi å utfordre Manchester United, Chelsea og Arsenal.

- I cupturneringene er det resultatene som teller, og Chelsea fikk det resultatet de var ute etter. Det er ingen automatikk i at vi er gode nok til å nå finalen hvert år. Det er alltid tøft, og vi har gjort det virkelig bra med å komme til semifinalen. Det er noen meget gode lag i Europa, og det er alltid vanskelig å nå så langt som vi gjorde. På et tidspunkt så det ut som vi ville ryke ut allerede i gruppespillet. Men store lag viser karakterstyrke når de må. Chelsea og Manchester United har også vist det.

- Vi har de siste årene vist at vi kan komme tilbake når vi har ligget under. Det klarte vi i Istanbul og i FA-cupfinalen mot West Ham. Nå klarte vi det nesten mot Chelsea også.

Joe Cole hyller Liverpool-fansen
Chelseas midtbanespiller Joe Cole skal ha blitt så imponert over hvordan Liverpool-fansen behandlet tapende Chelsea-spillere i Champions League-semifinalene i 2005 og 2007, at han ønsket å vise respekt tilbake når hans lag gikk seirende ut av duellen denne gangen.

- Vi tapte de to første semifinalene mot Liverpool, og Liverpool-fansen viste oss stor respekt når de feiret sine seire. Derfor ønsket vi ikke noen overdreven feiring foran dem denne gangen, for å vise dem respekt. Det var en god kamp, og god reklame for fotballen, siteres Cole i engelsk presse.

- Liverpool er et topplag, og dette har alltid vært "deres" turnering. Jeg ville faktisk ha foretrukket å trekke et av de andre lagene, på grunn av Liverpools statistikk mot oss. Men denne gangen klarte vi å gjøre jobben.