Carragher om Benítez

Rafael Benítez har betydd utrolig mye for Jamie Carragher. Carra synes at han aldri har spilt bedre fotball enn under Benítez. Carragher liker ikke managerens rotasjonspolitikk.

Daily Mirror fortsetter å publisere utdrag fra Jamie Carraghers ferske selvbiografi.

"Rafa Benitez introduserte seg selv, og han ba om unnskylding for sin dårlige engelsk, hilste og tok i mot bemerkningene fra de mest etablerte seniorspillerne på Anfield. Hvis han håpet på den første bit av tillit, så ble han skuffet. "Jeg er ikke sikker på at du setter pris på hvor dårlige vi er," var responsen. Velkommen til Liverpool, Rafa. Jeg ville like å si at det var jeg som så den nye Liverpool-manageren fryktløs inn i øynene og leverte denne oppriktige advarselen under våre innledende samtaler. Det var Steven Gerrard som traff ham med den sannheten, akkurat som når han går inn med en av sine ville ballvinnende taklinger."

"Jeg følte at jeg kom nærmere Benítez enn de fleste av spillerne da han først kom. Jeg var i stand til å være på bølgelengde med ham umiddelbart fordi han delte noe særeget med Gerard Houllier - hans hengivenhet for spillet. Houllier hadde alltid vært ivrig etter å bruke video for at jeg skulle se og lære av feil. Benítez tok dette videre. Han ga meg DVDer av Arrigo Sacchis legendariske AC Milan-lag fra 1980-tallet, og var spesielt ivrige etter å få meg til å analysere Franco Baresis bevegelser og organisering av forsvaret. Han gjorde det umiddelbart klart hvor mye han likte min aggressive stil på banen selv om han mistolket hvor langt jeg var beredt til å utvide min kampvilje for det."

"Rafa fortalte meg tidlig at jeg måtte overføre noe av min tøffhet til mine lagkamerater. Etter et tap i Birmingham trakk manageren meg til side etter trening og fortalte meg en historie fra hans Valencia-dager. "Når lagkamerater ikke viser riktige holdninger i kampen, vil argentinske spillere starte en slåsskamp i dusjen med lagkamerater som ikke gjør jobben sin." Jeg så på manageren for å være sikker på at det ikke var en spøk, og kunne se et glimt i øyet. "Han slipper et hint her", tenkte jeg. "Jeg tror ikke det er til meg," sa jeg høflig, og informerte Rafa det at det verbale var min måte istedenfor fysiske angrep på underpresterende kolleger. Men det var beroligende å vite at han stolte nok på meg til å gi meg tillatelse til å lange ut mot noen av spillerne han ikke likte."

"Benitez' defensive klokskap imponerte meg mest. Det var et skritt opp fra det jeg hadde hatt før. Houllier veiledet meg mot å bli en Premier League-spiller i toppklasse, men Benitez har hatt den største samlede innflytelsen på forsvareren Jamie Carragher.  Han har brakt det beste ut av meg, forvandlet meg til en midtstopper av europeisk snitt. Jeg har spilt den beste fotballen i min karriere under Rafa. Hver treningsøkt får jeg råd om hvordan jeg kan forbedre spillet mitt."

"Til tross for sitt rykte for å være kald overfor spillertroppen leste jeg om mye ros for mine opptredener. Det har aldri plaget meg at en manager har hyllet meg offentlig. En klapp på ryggen er sekundært i forhold til navnet på lagoppstillingen. I motsetning til Houllier utviklet Benitez raskt et rykte for sjelden å dele ut ros i pressen. Så når han snakker varmt om deg, har det en tendens til å bety mer. Jeg plukket opp Echo en kveld og så en overskrift der Benítez sammenlignet meg med Roberto Ayala, den store argentinske forsvarsspilleren han hadde hatt i Valencia. Jeg visste at jeg ikke var i Ayala-klasse. Men til poenget. Jeg visste at Benítez ikke trodde jeg var så god som Ayala. Men det å vite at han hadde sagt det, styrket absolutt min selvtillit."

"Benitez gjentok et slikt utspill på en pressekonferanse før en Champions League-kamp mot Chelsea. "Jeg har nettopp fortalt media at du er en bedre spiller enn John Terry," fortalte Rafa meg. Deretter startet han å le samtidig som han satte hånden sin til nesen og trakk den ut for å etterligne Pinocchio. Før vår Champions League-semifinale mot Chelsea fikk jeg tatt igjen med ham da jeg måtte stille på pressekonferansen. "Hva spurte de deg om?", spurte Rafa meg. "Jeg fortalte dem at du er en bedre manager enn Mourinho," sa jeg, og deretter gjentok jeg hans Pinocchio-pantomime."

"Spørsmålet om rotasjon har vært et gjentakende problem. Benítez vil gjerne endre fem eller seks spillere fra kamp til kamp. Spørsmålet som forblir ubesvart inntil vi vinner ligaen er dette - Hvor mye påvirker de endringene tidlig i sesongen våre sjanser til å vinne tittelen? Hva jeg vil si er at jeg har aldri har likt det. Jeg tror ikke det er en fotballspiller, engelsk eller utenlandsk, som noen gang vil. Nøkkelproblemet er at det undergraver lagetikken. Egoisme kryper inn fordi du blir klar over hvor sårbar du er etter å ha bli satt ut, uansett hvor godt man har spilt. Jeg kan forestille meg at det er spillere som går av banen fornøyd med egne prestasjoner etter et tap fordi det kan være nok til å holde dem på laget. Man får ikke det med en stabil lagoppstilling, hvor resultatene kommer før de individuelle."

"Man trenger en struktur innen troppen slik at de elleve beste fortjener plassen ut i fra prestasjoner, og de vet at de må holde på den høye standarden. Slik er kravene i en klubb som vår, hvor du kan spille over 50 kamper på en sesong. Jeg vil si at du trenger en ryggrad av minst åtte spillere som starter uke etter uke, og der resten kjemper for en plass. Det er slik Manchester United og Chelsea har operert. Hvis noen faller av, så er de ute."