Carson vil forbli førstekeeper

Scott Carson sier at han heller vil spille i The Championship enn å måtte sitte på benken for Liverpool. Liverpool-supporter Gérard Houllier i ny rolle. Ronaldinho linket.

Avgjørende sommer for Carson
Scott Carson har tidligere gitt klare signaler om at han ikke ønsker seg tilbake til et Liverpool hvor Pepe Reina denne sesongen har bekreftet sin posisjon på klubbens keepertrone. På utlån hos Aston Villa synes også manager Martin O'Neill å ha blitt noe avventende i forhold til å ønske å kjøpe engelskmannen fra Anfield. Etter en noe uheldig innledning på sin karriere på det engelske landslaget er imidlertid Scott Carson veldig klar på at han ønsker seg til en klubb hvor han kan forvente å spille regelmessig på førstelaget.

- Vil jeg fortsatt være hos Villa også neste sesong?, spør Carson seg selv. - Jeg kan verken si ja eller nei. Jeg vet ikke hvilke planer Martin O'Neill har her. Jeg må gjøre noen viktige avgjørelser til sommeren.

- Jeg ønsker imidlertid ikke å gå på utlån igjen. Jeg ønsker å slå rot og finne et hjem for de neste fem eller seks årene.

- Jeg ønsker å være nummer en i klubb, enten det er i Liverpool, Aston Villa eller et annet sted.

- Det er tvilsomt om Liverpool vil si at jeg er deres førstevalg siden Pepe Reina har vært glimrende i de siste to eller tre sesongene. Jeg vil ikke ønske å gå tilbake som nummer to, selv i en klubb som Liverpool. Jeg vil foretrekke å spille i the Championship heller enn å være på benken i Champions League.

- Jeg har vært førstekeeper de to siste årene og kan ikke være i en situasjon hvor jeg ikke spiller fotball på en lørdag. Jeg må være involvert.


Houllier om engelsk fotball og Steven Gerrard
Gérard Houllier har blitt teknisk direktør i fransk fotball, og har som jobb å bl.a. studere europeisk toppfotball. Hvor hans tidligere arbeidsplass, England, dominerer i Champions League.

Hvorfor tror du fire engelske lag har kommet til kvartfinalene i CL?
- Først og fremst fordi klubbene er sterke, og lagene har god kvalitet. Det har også med å gjøre at den engelske ligaen etter min oppfatning er hurtigere og mer intens i forhold til fysikk og spill, og dermed igjen gjør en bedre forberedt til Champions League, sier den tidligere Liverpool-manageren til uefa.com.

Ditt tidligere lag Liverpool, må slå ut Arsenal for å gå videre, hvordan vurderer du de to lagene?
- De er to klubber med stor identitet i forhold til den suksessen de har hatt. Det er velkjente klubber, som er meget populære og som for øyeblikket spiller med svært forskjellig stil. Det ene laget har mer styrke og kanskje også større erfarenhet, mens det andre er under utvikling. Jeg vet at filosofien til Arsene (Wenger) dreier seg om fart, teknikk og bevegelse, og derfor skaper han også et spill som er spektakulært, attraktivt og som fansen elsker.

Hvordan er dine følelser for Liverpool?
- Jeg vil være en Liverpool-supporter for resten av livet. Det er fortsatt spillere der som jeg fikk i gang, og forbindelser til laget som jeg satte opp.

Steven Gerrard er et eksempel?
- I første rekke er jeg glad og stolt over å se at han utvikler seg, og at han er blitt en nøkkelspiller for Rafael Benitez. For meg er det spesielt hyggelig at han fortsetter å være en spiller i verdensklasse på den måten at han kan forandre store kamper i viktige øyeblikk.

Kan han fortsatt bli bedre?
- Steven er som alle andre, han kan utvikle seg hver dag, hver sesong. Det som er sikkert er at han vil bli mer erfaren, og for meg kan han få en lang karriere med mange trofeer. Foreløpig mangler han et engelsk ligamesterskap, men det kan bli forandret en dag.

Hvordan vil du beskrive din rolle som teknisk direktør i Frankrike?
- Når du er en manager i en klubb da fokuserer du kun på din egen klubb, og spesielt førstelaget. Dette fordi du kan ikke gjøre mye i en klubb hvis du ikke får resultater hver tredje dag. Når du er en teknisk direktør i et forbund, da ser du på fransk fotball og fotball ute i verden, siden du behøver nøyaktig å vite hvordan fotballen er på toppnivå. Du må se hvordan den utvikler seg, og hvordan man skal forberede morgendagens fotballspillere og fotball. Av og til må du forandre på den treningen som trenere gjør. Spillerne behøver god trening, slik at du også behøver å gjøre trenerne bedre. Det gjelder for elite og aldersbestemte landslag. Til slutt gjelder utviklingen av selve fotballspillet, og hvordan man skal få flere og flere unge mennesker til å spille fotball.


Ronaldinho aktuell for England?
Ifølge rådgiver Ernesto Bronzetti i Milan, er Ronaldinho interessant både for Chelsea og Liverpool, etter at nettopp hans klubb blir satt i forbindelse med et mulig kjøp av den brasilianske superstjernen.

- Det mangler ikke på tilbud, sier Bronzetti om Ronaldinho til Corriere dello sport. - Det er tre eller fire klubber som er interessert i ham. Definitivt Chelsea, og også Liverpool. Milan er interessert, men det avhenger av mange ting.

- Roberto de Assis(agent og bror til Ronaldinho) var på vei til London og stoppet bare midlertidig i Milan, og derfor hadde vi en samtale sammen.

De Assis skal ha overvært kampen mellom Arsenal og Liverpool på onsdag. 28-årige Ronaldinho har kontrakt med Barcelona fram til sommeren 2010.