CL kan stoppe Norgesbesøk

Stavanger håper å få Liverpool FC over til sommeren, men kvalifisering til Champions League kan sette en stopper for planene. Everton med rød velkomst i Bergen.

De røde til Norge?
Liverpool og Stavanger er godt i gang med å markere at man er de to europeiske kulturhovedstedene for 2008.

Spesielt fra norsk side ønsket man også at dette til sommeren kan knyttes sammen med en privatkamp mellom Viking og Liverpool FC på Viking Stadion.

I en allerede trang kalender er siddisene etter det vi nå forstår ikke særlig optimistiske med tanke på å lykkes med dette. LFC har gitt signaler om at man først skal på treningsleir inkludert kamper i Østen, men at man muligens kunne få presset inn en kamp på norsk jord mot slutten av oppkjøringen.

Kilder vi har vært i kontakt med mener imidlertid at en eventuell kvalifiseringsrunde i Champions League trolig vil sette en stopper for planene, da Liverpool i så fall ikke vil greie å få plassert en privatkamp mot Viking inn i sitt program. På Anfield har man i hvert fall gitt til kjenne at man ikke kan gi noen endelig beskjed til Stavanger før ligaplasseringen er klar.


Klubben fra Kirkby møter Brann
Bergensavisen kunne i dag fortelle om røde supportere som ønsket Everton velkommen med et banner med påskriften "Just a small club from Kirkby".

En klar hentydning til at de blå, som selv hevder at det er folkets og byen Liverpools lag, nå trolig bygger en ny stadion utenfor bygrensen i Kirkby. De har heller ikke glemt at Rafa Benitez kalte dem for en "small club" etter det siste byderbyet på Goodison i høst.

Everton møter Brann til kamp i UEFA-Cupen i morgen, og bussen med gjestene fra Merseyside fikk god anledning til å beskue hilsenen fra røde supportere blant de sju fjell på vei inn mot Bergen.