Dansk stoppertalent i kikkerten

Friis-Hansen i ferd med å bli nordisk talentspeider for Liverpool. Han anbefalte Agger og Saric. På tips fra talentspeideren følger de røde FC Københavns stoppertalent Mathias Jørgensen.

Dansk talentspeider nær avtale
Jakob Friis-Hansen er nær en avtale med Liverpool om å bli nordisk talentspeider.
- Jeg regner med å fly til Liverpool og holde møte med blant andre Rafael Benítez denne uken om en kontrakt som speider i Skandinavia, sier den tidligere danske landslagsspilleren til den danske avisen B.T.

Friis-Hansen er utdannet topptrener med A-lisens, og til vinteren tar han den ettertraktede Pro-lisensen. Han har tidligere vært sjefstrener for Hellerup IK og Fremad Amager, i tillegg til at han på et tidspunkt har forsøkt seg som spilleragent.
- Jeg kjenner folk i Rafael Benítez' nettverk, og har tidligere tipset Liverpool om forskjellige danske spillere, men jeg har også arbeidet litt for Arsenal. Jeg får dog en klausul i min kontrakt, slik at jeg kan ta en jobb som trener hvis jeg får et godt tilbud.

- Liverpool ser meget spennende ut fordi de investerer mye i å få talentutviklingen og akademiet tilbake på toppen. Og så er det jo en storklubb i verden, og dermed i seg selv en utrolig spennende jobb.

Stoppertalent finsiktes
Jakob Friis-Hansen opplyser at de røde følger FC Københavns 18-årige stoppertalent Mathias Zanka Jørgensen med argusøyne. Tenåringen har overraskende tidlig brutt igjennom for den danske hovedstadsklubben.
- Jeg har tidligere tipset Liverpool om to dansker, nemlig Daniel Agger og Nikola Saric. Begge har blitt kjøpt, og de er meget tilfreds med begge. Jeg har for en god stund siden også gitt dem Mathias Jørgensens navn, og Liverpool er meget interessert i ham.

- De holder veldig godt øye med ham. Liverpool og jeg ser Zanka som et meget stort forsvarstalent, og han ligner en som vil spille på det danske landslaget i mange år fremover. Akkurat nå kan han gjerne fortsette utviklingen i FCK, og kan få fem kilo mer muskler på overkroppen før han er klar for førstelaget til en klubb som Liverpool. Det kunne være spennende med Agger og Zanka som stopperpar, både i Liverpool og på landslaget, uttaler Jakob Friis-Hansen til sporten.dk.