Darby jakter et nytt trofé

I 2006 og 2007 vant han FA Youth Cup med Liverpool. I kveld er scouseren Stephen Darby kaptein når Liverpools reservelag møter Aston Villa i playoff-finale.

Stephen Darby var med på å vinne FA Youth Cup med Liverpool både i 2006 og 2007. I kveld håper reservelagets kaptein å ta hjem et nytt trofé, i play-off finalen mot Aston Villa på Anfield.

- Vi spilte juniorcupfinalene på Anfield foran 13 000-14 000 tilskuere, og vi håper at minst like mange møter opp i kveld. Forhåpentligvis blir det god stemning på tribunen, sier scouseren til liverpoolfc.tv.

- Vi har tapt bare en ligakamp denne sesongen, og den statistikken håper jeg står seg etter kveldens kamp. Vi ønsker å slå Aston Villa og vinne trofeet, uttaler høyrebacken.

- Vi hadde som målsetting å vinne vår avdeling da vi startet sesongen, og det klarte vi. Men sesongen er ikke over. Det er en kamp som gjenstår, konstaterer han.

Darby kunne motta det synlige beviset på at reservelaget vant FA Barclays Premier Reserve League North i pausen av førstelagets kamp mot Manchester City på søndag. 19-åringen innrømmer at det bare ga ham appetitt på enda et trofé, og ikke minst forsterket drømmen om spill for førstelaget.

- Alle reservelagsspillerne syntes det var kjempestas å motta trofeet foran et fullsatt Anfield. Det ga oss en smak av hvordan det er å spille der foran fulle tribuner. Da tenker du at det er her du vil spille hver uke.

- Jeg rangerer trofeet som vinnere av reservelagsserien like høyt som trofeene fra juniorcupen. Dette er høydepunktene i karrieren min så langt.

Darby og de andre unge spillerne på Liverpools reservelag møter trolig et langt mer erfarent Aston Villa-lag i kveld. Blant annet er det ventet at rutinerte Stuart Taylor vil vokte buret for gjestene.

- Aston Villa har noen rutinerte reservelagsspillere, men det må vi klare å håndtere. Vi kan greie det. Dette er den største kampen for oss denne sesongen, og vi har tro på at vi kan vinne. Vi har noen spillere som er gode til å prate i garderoben, og Gary Ablett er også god til å roe ned laget før kamp. Vi kommer ikke til å være nervøse når vi går ut på banen. Vi vil gå ut der og spille vårt spill, avslutter Darby.