Degen allerede i boks?

Liverpool Daily Post mener at Philipp Degen er så godt som klar for Liverpool, på Bosman-overgang fra Dortmund. Lokalavisen bekrefter at Bilbaos Amorebieta også er høyaktuell.

Liverpool Daily Post bekrefter i dag at Liverpool FC er i ferd med å sikre seg den sveitsiske høyrebacken Philipp Degen på gratisovergang fra tyske Borussia Dortmund. Morgenavisen på Merseyside tror at 25-åringen blir førstemann inn porten på Anfield i sommer, når hans kontrakt med Borussia løper ut etter sesongslutt.

Benitez skal ifølge Daily Post ikke ha ønsket å uttale seg om hvor langt Liverpool har kommet i forhandlingene med Degen. Spanjolen skal kun ha bekreftet at "man gjør fremskritt" med minst en av spillerne han har på listen over transfermål i sommer. Lokalavisen mener imidlertid å vite at avtalen langt på vei er i boks.

Degen har spilt over 70 Bundesligakamper for Borussia Dortmund etter at han kom fra Basel i 2005, og står bokført med 29 landskamper for Sveits. Landslagsdebuten fikk han bare noen få dager før han fylte 22 år, den 9.februar 2005 mot De Forente Arabiske Emirater. Han spilte også i VM i Tyskland, der sveitserne røk ut for Ukraina på straffespark-konkurranse i 1/8-finalen.

Sveitsisk presse skriver at Degen har blitt tilbudt en treårskontrakt med Liverpool. Tages Anzeiger melder at verken Liverpool eller Degen har bekreftet dette, men påstår at partene allerede har blitt enige om en avtale og at backen har spilt sin siste kamp for Borussia Dortmund etter å ha pådratt seg en skade. 25-åringen skal for øvrig spille EM på hjemmebane for Sveits i sommer.

Fakta Philipp Degen
Født: 15.02.1983 i Liestal, Sveits
Høyde: 185 cm
Vekt: 81 kg
Spillertrøye i Borussia Dortmund: 23
Posisjon: Forsvar - høyreback
Tidligere klubber: FC Basel, FC Oberdorf

Amorebieta også meget aktuell
Liverpool Daily Post bekrefter også opplysningene i The Guardian om at de røde er ute etter Athletic Bilbaos midtstopper Fernando Amorebieta. Liverpool skal ha hatt speidere tilstede da Bilbao knuste Valencia 5-1 på søndag. Klubber som Chelsea, Manchester United og Newcastle skal også vise interesse for 23-åringen.