Degen forberedt på konkurranse

Liverpools nye back tror spillestilen hans vil passe Premier League, og er klar over at han må konkurrere om plassen på laget. Sveits sin landslagstropp offentliggjort på onsdag.

Borussia Dortmund-backen Philip Degen ble altså Rafa Benítez sitt første sommerkjøp denne sommeren. Det er allerede klart at han kommer til å slutte seg til Liverpool den 1. juli, og kommer på Bosman-overgang. Sveitseren selv er fornøyd med at alt vedrørende overgangen omsider er klart, og ser nå frem mot utfordringen om å spille i Premier League for de røde.

- Alle mine lagkamerater gratulerte meg da overgangen var klar. De vet hva avtalen betyr. Det var så sent som i forrige uke at alle detaljene ble klare, og nå er jeg lykkelig for at alt er klart, sier 25 åringen til Suedostschweiz.

- Spillestilen min passer for Premier League. Overgangen er en utfordring for meg, for Liverpool er ikke hvilken som helst klubb. De spiller Champions League, og for å vinne ligatittelen hver sesong. Det er klart det ikke blir enkelt for meg å spille meg inn på laget, og klubben har god dekning på i alle posisjoner.

Degen har slitt med skader det siste året, og er dermed ikke selvskreven i Kobi Kruhls EM-tropp. Om den tidligere Basel-spilleren kommer med, får vi først svaret på i morgen.

- Kobi Kuhn velger 23 spillere på onsdag. Jeg vet jeg har vært ute med skade lenge, og dersom treneren vil droppe meg så aksepterer jeg det. Uansett, så håper jeg selvsagt at jeg er med i troppen. Alt jeg kan si er at jeg føler meg klar. Jeg kjenner ikke noe til skaden på trening, og kan enkelt bli med på alle treningsøvelsene. Jeg er en mann som aldri gir opp, avsluttet Degen.