Det blir DIC og Hicks?

De mer seriøse engelske avisene hevder i dag at George Gillett er i ferd med å selge seg helt ut av LFC, mens Tom Hicks fortsatt ønsker å være involvert sammen med DIC.

The Times, The Daily Telegraph og The Guardian kjører i dag omtrent samme sak i spørsmålet om eierskapet i Liverpool FC.

Konklusjonen er at George Gillett er i ferd med å selge sine 50%, mens Tom Hicks ønsker å opprettholde en del av sin aksjepost og fortsatt vil være en del av styret i Liverpool FC. Dubai International Capital kommer i så fall inn og kjøper majoriteten av aksjene.

Det synes å være liten tvil om at George Gillett og Tom Hicks, og deres familier, har kommet helt på kant med hverandre. Foster Gillett, som sitter i styret og var ment å være den daglige kontakten mellom eierne og klubben, skal ha flyttet tilbake til Montreal og forventes ikke tilbake til Merseyside. Kilder liverpool.no har vært i kontakt med sier at dette ble gjort på direkte beskjed fra faren George.

De fleste tegn peker mot at Gillett nå ønsker seg ut av klubben så fort som mulig. Det skal være en klausul i overenskomsten mellom de to eierne at hvis den ene ønsker å selge seg ut skal den andre ha førsteretten til å kjøpe hans aksjepost. Ifølge The Daily Telegraph skal imidlertid Tom Hicks ikke ha greid å stille til veie et stort nok beløp etter de problemene som har hersket i amerikansk økonomi i det siste.

Etter å nettopp ha fullført en refinansiering verdt £350M skal Hicks og Gillett verdsette klubben til £400M, som i så fall ville ha gitt hver av dem en profitt på om lag £25M etter et drøyt år på Anfield.

The Guardian skriver at George Gillett skal være klar til å selge med en slik fortjeneste, og at DIC er optimistiske på å kunne fullføre en transaksjon.

Forholdet mellom Hicks og DIC synes langt mer kompleks. Flere kilder, bl.a. The Times, skriver at den røslige amerikaneren i forrige uke forhandlet med DIC både i Dubai og i London. Disse forhandlingene skal ha vært konstruktive, men Tom Hicks skal ikke ønske å selge seg helt ut av Liverpool FC.

Ved å prøve å kjøpe aksjene til Gillett har han snarere tvert i mot gjort et forsøk på å styrke sin posisjon i klubben. Hvis DIC kommer inn vil de imidlertid ikke godta annet enn at de har majoriteten. Det kan derfor gå mot en løsning hvor DIC kjøper hele posten til Gillett og en del av Hicks, men tanke på at man senere skal få full kontroll over Liverpool FC.

The Times og Daily Telegraph skriver at DIC med det første forventes å få tillatelse til å gå igjennom klubbens regnskaper, og at det i løpet av noen uker kan gå mot en avklaring i forhold til det kommende eierskapet i LFC.