DIC fikk tilbud om å kjøpe 15%

DIC fikk i oktober tilbud om å kjøpe 15% av aksjene i LFC av Gillett og Hicks, men snudde på hælen da amerikanerne verdsatte klubben til ufattelige en milliard pund.

Dubai International Capital (DIC) ville ha kjøpt en aksjeandel i Liverpool FC sist høst, dersom de hadde klart å komme til enighet med klubbeierne Tom Hicks og George Gillett om prisen. Det avslører Liverpool Echo i dag.

Forhandlingene mellom de to partene kom langt, og araberne vurderte å kjøpe mellom 10 og 20% av klubben. Kun uenighet om prisen veltet avtalen. Amerikanerne forlangte en så høy pris at DIC til slutt takket nei til å investere i klubben. Dette skal ha skjedd i oktober, altså bare måneder etter at DIC tapte drakampen mot de samme amerikanerne om å få kjøpe hele klubben.

Partene skal ha blitt brakt sammen da Hicks og Gillett var i England i forbindelse med hjemmekampen mot Arsenal den 28.oktober. DIC ønsket i utgangspunktet 20% av aksjene, men Hicks og Gillett ønsket visstnok ikke å selge mer enn 10%. Man skal omsider ha kommet frem til en kompromissløsning på 15%, og da virket det som DIC omsider ville komme inn i Liverpool FC. Echo skriver imidlertid at dette kun var inntil DIC fikk høre at Hicks og Gillett verdsatte klubben til en milliard pund, og ergo krevde £150M for de nevnte 15% av aksjene. Hicks & Gillett slo også fast at salget kun ville bli fullført om DIC avstod fra all form for stemmerett. Dette fikk DIC til å trekke seg fra forhandlingene fordi de mente at klubben ble overpriset, ikke minst fordi Hicks & Gillett kun betalte £218.9M for hele klubben bare 10 måneder tidligere.

Den nye verdsettingen av klubben til en milliard pund var estimert ut fra hva Hicks og Gillett mente klubben ville være verdt når klubbens nye stadion sto ferdig. En verdsetting DIC mente var hinsides all fornuft.

Liverpool Echo hevder å vite at dersom Liverpool FC igjen blir lagt ut for salg, så vil DIC nok en gang være interessert i å legge inn et bud. Men lokalavisen skriver at avisskriveriene i går, om at DIC allerede har lagt inn et offisielt bud, ikke stemmer. Det skal heller ikke være planlagt noen nye møter mellom eierne og DIC.

- Spekulasjonene i London-tabloidene i går er bare oppspinn. George og jeg har ingen interesse av å møte DIC eller å selge våre aksjer til dem. Vi er sjokkert over at slike tåpelige rykter kommer på trykk i tabloidene, uttaler Hicks til Echo.

Hicks og Gillett må refinansiere lånet de har tatt opp i forbindelse med oppkjøpet av klubben innen slutten av februar. Da vil de prøve å overføre en gjeld på £350M i forbindelse med oppkjøpet og driften av klubben over på klubben selv, ifølge Echo. Skulle de ikke lykkes med denne refiansieringen, kan konsekvensen i verste fall bli at Royal Bank of Scotland, som eierne skylder pengene til, blir neste eier av klubben. Kilder nær Hicks hevder imidlertid at det kun er snakk om dager før en refinansieringspakke er på plass, og planene for nytt stadion blir offentliggjort.