DIC fortsatt på banen?

The Observer hevder at DIC fortsatt håper å sikre seg Liverpool FC. Men araberne anser det nye lånet som sløsing med penger som i stedet kunne ha vært brukt på laget og ny stadion.

The Observer melder i dag at Dubai International Capital fortsatt er fast bestemt på å ta over Liverpool FC, selv om klubbeierne Tom Hicks og George Gillett nå har fått refinansiert lånet de tok opp da de kjøpte klubben for knapt ett år siden.

DIC skal ifølge avisen anse den nye avtalen som amerikanerne har fått i havn som en kostbar affære for klubben. Observer påstår at klubben ut fra denne avtalen vil måtte betale £28M bare i årlige renter, uten at det på noen måte løser Liverpools behov for en betydelig kapitalinnsprøyting.

Observer skriver at lånet gir lite bevegelsesfrihet for en klubb som trenger en betydelig pengeinnsprøyting til spillerkjøp og finansiering av ny stadion som man forventer vil koste rundt £350M. Før amerikanerne tok opp dette nye lånet på £350M skal gjelden deres allerede ha vært oppe i £297M. Dermed er det snakk om bare £53M i frisk kapital, og The Observer mener at hele £20M av dette gikk med i dragsuget som etableringsgebyr i forbindelse med den nye avtalen.

The Observer skriver også at selv om £245M av det nye lånet på £350M er ført på Hicks & Gillett sitt holdingselskap Kop Football Limited, så er det underforstått at klubbens inntekter også skal dekke renteutgiftene for denne delen av lånet. Mye tyder derfor på at Liverpool profitt inneværende sesong vil gå med til å betjene lånet.

Avisen skriver at DIC anser denne refinansieringsavtalen som sløsing med penger som i stedet kunne ha blitt brukt på laget eller nytt stadion, og hevder at araberne forsøkte å forhindre at den kom i stand ved å by hele £500M for klubben i forrige uke. Kilder innad i DIC skal overfor The Observer insistere på at Hicks og Gillett indikerte at de ønsker å selge i forbindelse med disse samtalene, men at dette kun var aktuelt etter at refinansieringsavtalen var i boks.

The Observer gjør også et poeng av at da amerikanerne kjøpte klubben, så tok de over klubbens gjeld på det tidspunktet, som var på £44.8M. På fredag hevdet så amerikanerne plutselig at denne gjelden hadde vært på £60M.

The Observer skal i går ha spurt en talsmann for Tom Hicks, om han nå akter å selge klubben. Svaret var som følger:

- Tom Hicks er ingen selger av Liverpool FC, og han har kommet for å bli lenge.

Talsmannen nektet å kommentere hvordan man i praksis vil nedbetale det nye lånet, hvor mye penger som vil være tilgjengelig for Liverpool FC, og om amerikanerne har investert noen av sine egne penger i klubben. The Observer hevder også at George Gillett skal være misfornøyd med Tom Hicks sin fremferd den siste tiden, og har således fortsatt ikke kommentert refinansieringsavtalen offentlig.