DIC har satt frist til midnatt

Dubai International Capital har gitt George Gillett og Tom Hicks en frist til midnatt med å akseptere et bud på £400M for Liverpool FC, eller så vil de trekke seg fra forhandlingene.

Dubai International Capital gambler nå høyt i forsøket på å sikre seg kontrollen over Liverpool FC. Liverpool Echo melder at araberne nå har gitt Tom Hicks og George Gillett en frist til midnatt med å akseptere budet på £400M som de la inn sist onsdag. Gjør ikke amerikanerne det, truer DIC med å trekke seg fra videre forhandlinger. De neste 13 timene blir med andre ord utrolig viktige med tanke på Liverpool FC sin fremtid.

Dersom Hicks og Gillett velger å takke ja, vil de ha tjent £25M hver på å ha hatt styringen med Liverpool FC i ett år. 

DIC er nå tydelig lei av å prate i korridorene, og ønsker et punktum for denne såpeoperaen. Echo skriver at Gillett har indikert at han er klar til å selge sin andel, men har fortsatt ikke takket ja til DIC sitt tilbud.

Hicks virker å være hemskoen for at overdragelsen av klubben til DIC skal bli en realitet. Han har selv forsøkt å skaffe til veie nok kapital til å kjøpe ut Gillett. Fra Dallas har det kommet rapporter om at han nå har klart å skaffe disse midlene, men Hicks skal ha uttalt til Liverpool Echo at slike spekulasjoner er å foregripe begivenhetenes gang.

Liverpools eierduo har snakket med DIC hver for seg i flere uker, og det formelle tilbudet fra DIC kom altså sist onsdag gjennom forretningskvinnen Amanda Staveley, som Echo mener rapporterer direkte til Sameer Al-Ansari og Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum. Sistnevnte er verdens femte rikeste mann.

Echo skriver at DIC har blitt stadig mer frustrerte over Hicks sin håpløse verdsetting av klubben. Texaneren skal kreve over 1 milliard pund for å kvitte seg med klubben som ble solgt for under en femtedel av dette for ett år siden.

Tony Barrett i Echo skriver også at feiden mellom Hicks og Gillett nå har ført til at klubben er handlingslammet. De to amerikanerne skal ha vidt forskjellige visjoner for klubbens fremtid. Hicks sin støtte til manager Rafael Benitez står for eksempel i sterk kontrast til stillheten fra Gillett. Dette skal være bare ett eksempel på uenighetene som har oppstått mellom de to. Eierne snakker visstnok nesten ikke sammen lenger.

Barrett skriver at DIC ønsker å gi både Hicks og Gillett sjansen til å selge seg ut med en betydelig profitt, men dersom de ikke takker ja i løpet av de neste 13 timene vil de altså trekke tilbudet.