DIC hevder at avtalen med Gillett er i boks

Flere av de største engelske avisene melder at DIC i går kveld kom til enighet med George Gillett om kjøp av 49% av aksjene i Liverpool FC, mens Tom Hicks sikrer seg den siste prosenten.

The Times skriver at Liverpool FC går en usikker fremtid i møte nå når DIC og Tom Hicks skal fordele makten og prøve å styre skuta sammen. Det som virker helt klart etter forhandlingene i går kveld er at George Gillett Jr har sagt ja til å selge sine 50% av aksjene i Liverpool FC. Men DIC får altså bare kjøpe 49%, ettersom Gillett har gått med på å selge 1% til Tom Hicks. Dermed blir den forhatte amerikaneren majoritetseier, og kan således ta kontroll over klubben. DIC skal imidlertid være sterke i troen på at de med tiden kan kjøpe ham ut.

Denne kompromissløsningen, som visstnok skal formaliseres og undertegnes under et møte i Dubai i neste uke, ble akseptert av DIC etter samtaler mellom deres representant Amanda Staveley og advokatenee til Hicks og Gillett.

- Vi må forhandle frem en avtale når det gjelder partnerskapet for å beskytte vår minoritetsinteresse, men vi er klare til å akseptere en aksjepost på 49% i Liverpool FC. Løsningen er den beste vi kunne komme frem til nå, og vil være i klubbens og supporternes beste interesse, sier Staveley i en pressemelding.

Liverpools supportere vil nok imidlertid ikke være helt fornøyd med en slik ordning, som av ansatte i klubben har blitt omtalt som et "marerittscenario". I praksis betyr dette nemlig at Hicks trolig fortsatt vil ha kontrollen i styrerommet som styreformann, men det er nå ventet at Staveley og Sameer al-Ansari kommer inn i styret, mens George og Foster Gillett forsvinner ut.

The Daily Telegraph melder at det var Tom Hicks som i en e-mail til DIC for ni dager siden først foreslo en maktfordeling der han fikk kontroll over 51% av aksjene, mens DIC fikk 49%. Han skal ha sendt et 60 sider langt avtaleforslag til DIC sin forhandlingsleder Amanda Staveley.

En kilde i Hicks-leiren bekrefter at Hicks og DIC er beredt til å jobbe sammen for å få slutt på usikkerheten rundt Anfield-klubben. Men denne kilden understreket at DIC kun var en av flere potensielle investorer de hadde snakket med som arvtagere etter George Gillett.

 - Alle parter er nå enige. Tom Hicks vet at vi på sikt vil komme til å eie 100% av klubben, da vi er beredt til å vente. Vi er også i stand til å finansiere byggingen av klubbens nye stadion, uttaler forhandlingslederen for DIC, Amanda Staveley, til The Independent.

Teknisk sett skal Hicks ha mulighet til å matche DIC sitt bud til Gillett i løpet av de neste tre månedene, men The Independent hevder at DIC vurderer å kjøpe ut denne muligheten fra Hicks, slik at avtalen kan gå i boks umiddelbart. Det skal nå ligge an til at Hicks vil gå med på et slikt forslag.

- Det virker som alle parter forstår hverandre nå, uttaler Staveley.

Avtalen skal ifølge Liverpool Daily Post sikre George Gillett en umiddelbar profitt på £40M, og at denne kan øke til £80M avhengig av klubbens fremtidige suksess. Tom Hicks må betale Gillett rundt £500 000 for den 1% han kjøper. Avtalen verdsetter Liverpool FC til £430M for øyeblikket, og denne summen kan øke til £510M dersom fremtidige klausuler slår inn.