DIC nærmer seg

DIC bekrefter til Sky Sport News at de er kommet langt i forhandlinger om å kjøpe seg inn i Liverpool FC, men at man ikke er blitt enig om pris og prosentandel.

Tom Hicks, og ikke minst Dubai International Capital (DIC), har valgt å fortelle om sin kamp for Liverpool FC i media.

Det virker helt klart at George Gillett ønsker å selge sin andel på 50%, som han skaffet seg da han og Tom Hicks overtok Liverpool FC i februar 2007.

DIC ønsker å kjøpe aksjene til Gillett, og har heller ikke lagt skjul på at deres mål er å få full kontroll på de røde fra Anfield.

Tom Hicks på sin side ytrer ønske om å fortsette å eie LFC i mange år fremover, og da med full kontroll. Mediene hevder at det er aktuelt at Hicks kjøper 1% av Gillett, mens DIC løser ut de resterende 49% slik at George Gillett kan trekke seg ut med en pen profitt etter et turbulent år i Liverpool.

Forhandlingsleder Amanda Staveley skal ha irritert Hicks-klanen med uttalelser til pressen om forhandlinger som har foregått, og også ved at en e-post fra Hicks til DIC er blitt offentliggjort.

- Tom Hicks vet at vi i det lange løp vil eie klubben 100%, men vi er beredt på å være tålmodige, blir Staveley sitert på.

- Vi vil være i stand til å betale finansieringen av klubben og byggingen av ny stadion.

- De legale dokumentene har ennå ikke blitt signert, men vi er virkelig forhøyd, sier Amanda Staveley om forhandlingene. - Det sier seg selv at vi gjerne skulle ha eiet Liverpool med en gang, men en stor eierandel er en utmerket start.

E-mailen som ble offentliggjort, og hvor Tom Hicks uttrykte ønske over å bli enige om hvordan man skulle løse ut George Gillett, skal ifølge Liverpool Echo ha hatt et vedlegg på 60 sider. Vedlegge skal i detalj ha redegjort for hvordan Hicks fortsatt skal ha kontroll på klubben med sine 51%.

Det som samtidig har vært klart, og ikke benektet av noen, er at partene skal møtes ytterligere denne uka for videre forhandlinger. Hicks rasler samtidig med sablene og sier at "DIC er en av flere mulige minoritetsinvestorer som vi skal ha eller er i samtaler med."

Ifølge Sky Sports News har "DIC i ettermiddag bekreftet at de nå er kommet langt i forhandlinger om å kjøpe en andel i Liverpool, men at man ikke er enig om pris og prosentandel."