DIC vil kjøpe ut Hicks

Liverpool Echo skriver i dag at Dubai International Capital vil gjøre et forsøk på å kjøpe Tom Hicks sin andel av Liverpool FC. Et bud skal være på vei.

Tony Barrett i Liverpool Echo skriver i dag at Dubai International Capital står klare til å by på Tom Hicks sin andel av aksjene i Liverpool FC. Etter det Echo erfarer skal det Dubai-baserte investeringsselskapet ha fått klarsignal fra Sjeik Mohammed Al Maktoum til å lansere et bud. En kilde nær DIC skal ha fortalt Echo at dette budet vil være et forsøk på å kjøpe halvparten av klubben, og at DIC i så fall vil eie klubben sammen med George Gillett.

- Dette er en veldig delikat situasjon, men DIC er igjen interessert i Liverpool FC. Man har blitt enige om hva tilbudet man vil gi Tom Hicks skal inneholde, og forhåpentligvis vil de nå klare å investere i Liverpool, siteres kilden.

- Tilbudet blir nå satt ned på papiret, og det er bare et tidsspørsmål før det blir overlevert Hicks, legger han til.

Echo skriver også at Hicks og Gillett samtidig kommer stadig nærmere en refinansieringsavtale for klubben. Men DIC håper å få lansert tilbudet før en slik avtale er fullført.

Om Hicks er villig til å selge gjenstår å se. Texaneren har tidligere kategorisk avvist at han er interessert i å selge sin andel av klubben, selv om det har oppstått en konflikt mellom ham og Gillett når det gjelder refinansieringsavtalen.

- Jeg ønsker å gjøre det helt klart at jeg ikke ønsker å selge mine aksjer til noen, sa han til Echo nylig.

Men Sjeik Mohammed, en av verdens rikeste menn, er nå tilbake på scenen, og Hicks kan dermed få et dilemma. På den ene siden kan et salg til DIC gi ham en fortjeneste på den opprinnelige investeringen og en sjanse til å trekke seg ut av klubben og problemene som har oppstått. På den andre siden kan han være lite villig til å kvitte seg med en klubb han kjempet hardt for å få kloa i, og som han tror kan generere store inntekter på sikt.

Hicks har insistert på at refinansieringsavtalen vil være i boks innen noen få dager, og dersom det stemmer er det mindre trolig at DIC vinner frem med sitt bud.

- Vi kommenterer ikke spekulasjoner, uttaler en talsmann for Liverpool FC på spørsmål fra Echo om saken.