DIC ville ha med supporter i styret

Ifølge Liverpool Echo var den direkte årsaken til at Tom Hicks brøt forhandlingene med DIC var at man i Dubai ønsket å ha med en supporter i styret.

Sportsredaktør i Liverpool Echo, David Prentice, har i dag en eksklusiv artikkel hvor det kommer fram at DIC ønsket å ha med en supporter med full stemmerett i et fremtidig styre i Liverpool FC. Dette skal være den avgjørende grunnen til at Tom Hicks umiddelbart avbrøt forhandliger om en avtale som ville endt opp med at Hicks satt med 51% av aksjene og DIC med 49%. Dette etter at George Gillett hadde solgt sin andel på 50%.

Det er liten tvil om at Echo har sine opplysninger fra Dubai, som nå kjører en aktiv kampanje i en propagandakrig mellom Asia og Amerika. DIC hadde nylig samtaler med utvalgte supportere etter en kamp på Anfield, og det er liten tvil om at man arbeider hardt med å få fansen mest mulig over på sin side.

Hicks virker ikke like oppsatt på å prøve å blidgjøre supportere som allerede tørster etter hans blod.

De fleste rapporter bekrefter at Gillett i prinsipp er enig om å selge 49% til DIC og 1% til Hicks, noe som vil gi mannen fra Texas majoritet i Liverpool FC. DIC synes samtidig å være inneforstått med at Tom Hicks i hvert fall ikke i umiddelbar fremtid er interessert i å minske sin aksjepost, og snarere tvert i mot søker etter å få full kontroll på Anfield. DIC skal imidlertid ha insistert på at de ville ha førsterett på kjøp av aksjene til Hicks dersom han skulle velge å selge seg ut.

En avtale hvor Hicks hadde 51% og en annen part 49% ville uansett alltid være vanskelig å håndtere, og i følge Echo skal Hicks ha ønsket at DIC skulle stå for finansieringen av nytt stadion og også stille til veie midler for spillerkjøp, uten at DIC i realiteten ville få noen innflytelse på store avgjørelser tatt i klubben.

Det er verdt å merke seg at DIC ikke har kommet med noen uttalelse som tyder på at de ikke lenger er interessert i å investere i Liverpool FC.