Eccleston til Melwood

Nathan Eccleston er blitt forfremmet til reservelagstallen. Liverpool bekrefter kontrakt for Lauri Dalla Valle. Francisco Duran håper å være i bra kampform om et par måneder.

17-åring til Melwood
Angriperen Nathan Eccleston er blitt innlemmet i reservelagstroppen til Gary Ablett og vil nå trene permanent på Melwood hvor også førstelaget har sin base. Eccleston vil være med på reservelagets kamper, men vil også spille en og annen kamp for U18 fortsatt.

- Dette er glimrende nyheter for Nathan siden dette er hva han har jobbet for, sier hans tidligere trener på U18 Hugh McAuley.

- Han gjorde det veldig bra under pre-season da han trente med reservene og jeg vet at Gary (Ablett) ble veldig imponert.

- Denne nyheten har gitt alle på akademiet et løft. Når du ser at en ung kar som har vært på akademiet siden han var 14 komme til Melwood er det fantastisk.

- Dette er hva vårt arbeid dreier seg om, å forberede unge spillere slik at de kan komme til Melwood. Nathan's overgang vil gi alle de andre ungdommene her mer selvtillit, siden de ser at dersom du spiller bra og gir et godt inntrykk er det gode sjanser for at man kan avansere.

- Nathan er en ung spiller med mye potensial. Han kan utfordre forsvarere og score mål. Han vet at han fortsatt har mye hardt arbeid foran seg, men han er ikke redd for det. Han vil fortsatt også være tilgjengelig for vårt U18 lag, noe vi er svært glade for.

- Nathan har gjort det bra når han har trent og spilt med oss og hatt en god innstilling, forklarer reservelagstrener Gary Ablett.

- Han imponerte virkelig under pre-season og vi ser fram til å jobbe videre med ham.

- Akademiet er enormt viktig for Liverpool og jeg tror ikke det er mulig å overvurdere hvor god jobb som blir gjort at folk som Hughie og John Owens. Uten hjelpen fra Hughie i mitt første år som reservelagstrener ville det ikke gått så glatt som det gjorde for meg og jeg er ham stor takk skyldig.

- Jeg snakker med Hughie tre ganger i uka og vi ønsker at lokale gutter skal avansere da det er livsnerven i klubben.


Dalla Valle til 2011
Liverpool FC bekrefter det vi tidligere har skrevet, at Lauri Dalla Valle har signert profesjonell kontrakt med klubben. Nylig fylt 17 år har den lysluggede finnen bundet seg til de røde fram til juni 2011.

Ifølge Liverpools hjemmeside vil Lauri fortsatt trene på akademiet, selv om vi forstår det slik at spilleren også vil være involvert med treninger og kamper for reservelaget.

- Dalla Valle våkner til liv inne i straffefeltet, forteller Hugh McAuley til liverpoolfc.tv.

- Han er god til å dukke opp på de riktige stedene til rett tid, og er en meget god avslutter.

- Han vil være et stort pluss for oss.


Duran ser framover
Etter å være tilbake i trening etter to alvorlige leddbåndskader, la Francisco Duran opp til en scoring da reservene slo Port Vale i en privatkamp i går. Den spanske 20-åringen håper nå på en sesong hvor han endelig kan slippe skadeproblemer.

- Jeg ønsker å vise Liverpool hva jeg står for som spiller. Jeg vet at Gary Ablett og de andre trenerne ikke kjenner meg veldig godt som spiller på grunn av disse to skadene, sier midtbanespilleren til Liverpools hjemmeside.

- Jeg føler meg bedre. Jeg er tilbake til vanlig trening med laget og det er klart at det gleder meg, men samtidig er jeg nødt til å ta det litt rolig etter å ha vært ute så lenge. Kanskje kan jeg være i bra kampform i løpet av de neste par månedene.

- Jeg har tilbrakt mer tid i behandlingsrommet enn ute på banen, men jeg håper det neste året vil bli annerledes i så måte.

- Det har vært frustrerende for meg. Jeg var glad for å kunne komme hit, men etter to kamper ble jeg skadet og har i realiteten ikke spilt siden. Jeg er imidlertid nødt til å være sterk og bare jobbe videre.