Eierne får utsatt fristen

Tom Hicks og George Gillett skulle ha refinansiert lånet på £350M innen utgangen av januar, men skal nå fått utsatt fristen til juli.

Chris Bascombe, tidligere journalist i Liverpool Echo, skriver i tabloidblekka News of the World at Liverpools eiere har fått seks måneders amnesti til å tilbakebetale gjelden på £350 millioner. Tom Hicks og George Gillett skulle egentlig refinansiere låneavtalen med Royal Bank of Scotland innen utgangen av januar. Men etter å ha tatt i bruk en opsjon for å utsette tilbakebetalingen har amerikanerne nå fram til juli for å forsterke sin posisjon eller maksimere verdien av klubben.


Selv om dette gir duoen mer tid til å komme bedre ut av den globale økonomiske krisen, antar Bascombe at det går mot slutten for deres regjeringstid i Liverpool FC. Potensielle kjøpere fra Dubai håper at utsettelsen bare vil forsinke istedenfor å blokkere et eventuelt fersk bud på klubben over nyttår.

Optimismen råder om at amerikanerne kan ha intensjoner om å selge, men det skal også ha pågått forhandlinger med RBS for å låne ytterligere £100 millioner til å begynne byggingen av det nye stadionanlegget i Stanley Park.

Gillett virker mer mottagelig for ideen om å selge Liverpool, men det finnes ingen tegn på at han arbeider aktivt med å få i stand en avtale. Hicks har aldri vist tegn til å ville selge.
Det er en mulighet at krisen i amerikansk økonomi vil kunne bidra til at noe av Hicks' gjeld blir avskrevet som en del av den amerikanske regjeringens krisetiltak.