Eierne i tidsklemme?

Ifølge The Daily Telegraph har eierne kun frist til 4.februar med å få refinansieringen i boks. Altså om bare knappe to uker, og ikke seks uker som tidligere antatt. Manager-sjef kritiserer eierne.

Liverpools amerikanske eiere satser fortsatt på å få til en refinansieringsavtale med Royal Bank of Scotland, men kan etter gårsdagens kamp på Anfield ikke være i tvil om at de har falt i unåde hos fansen.

- Å få i stand refinansieringsavtalen har tatt litt lenger tid enn det burde, men det meste skal være i boks ved slutten av uka, uttalte Tom Hicks til CNN i begynnelsen av forrige uke.

The Daily Telegraph hevder imidlertid at det er lite sannsynlig at noen avtale blir signert for mot slutten av inneværende uke, etter å ha vært i kontakt med kilder i finansmiljøet. Avisen hevder at eierne kan ha støtt på uventede problemer med å få avtalen i havn, og skriver også at Hicks & Gillett nå begynner å komme i tidsklemme. Det har vært rapportert at duoen hadde en frist til ut februar til å få refinansieringsavtalen i boks, men The Daily Telegraph hevder at dette ikke medfører riktighet, og at fristen går ut allerede 4.februar.

Avisen skriver også at toppledelsen i The Royal Bank of Scotland kan være i ferd med å få kalde føtter, etter trusler fra Liverpool-fans om å starte en boikott av banken dersom de gir klubbens eiere den avtalen de ønsker seg.

Selv om det rapporteres at amerikanerne skal ha støtt på problemer i ellevte time med å få avtalen i havn, skal en talsmann for Hicks i går ha gjentatt at eierne føler seg trygge på at refinansieringsavtalen vil bli fullført.

Titusenvis av Liverpool-fans demonstrerte i går mot eierne med bannere og ulike sanger.  En gjenganger var: "They don't care about Rafa. They don't care about the fans. Liverpool Football Club, is in the wrong hands."

- Vi vil ha eierne ut av klubben. Vi er deres kunder, og uten kunder er eierne ingenting. Jeg tror at de etter i går kveld skjønner at de ikke er velkomne i Liverpool mer, uttaler Lew Lawson, som er sekretær i Merseyside branch av den offisielle supporterklubben, til The Times.

 - Det beste vi kan håpe på er at de kommer til enighet med DIC før de forlater oss, selv om vi ikke unner dem noen profitt, legger han til.

- Dersom eierne tror at de kan gjenopprette tilliten nå, tar de feil. Alle broer er brente. Eierne har gått bak ryggen på Rafa, og ved å påføre klubben en enorm gjeld går de bak ryggen på oss også, slår Lawson fast.

- De vil ha sett kampen mot Villa, og protestene vil bli rapportert over hele verden. Det er interessant å registrere at vi ikke har hørt noe fra George Gillett i det siste. Det virker som han sitter på gjerdet. Jeg tror også Foster Gillett har dratt hjem til USA, og det kan være en indikasjon på at eierne er på vei ut, sier han håpefullt.

LMA-sjef kritiserer eierne
Daglig leder i ligamanagernes forening (League Managers Association), Richard Bevan,  beskylder Liverpools eiere for å underminere Rafael Benitez.

- Klubber og klubbeiere må opptre profesjonelt. Det som har skjedd med Benitez har underminert klubben og underminert Benitez både profesjonelt og personlig. Det var overraskende å høre kommentarene fra eieren, uttaler Bevan til Sky Sports News, og sikter selvsagt til Hicks sin innrømmelse om at eierne hadde linet opp Jürgen Klinsmann som Rafas arvtager.

- Man burde fokusere mer på bedre kommunikasjon innad i klubben, og holde interne anliggender unna media, avslutter han.