Eierne irritert på Rafa

Hicks og Gillett liker dårlig at Benítez har lekket til pressen om at partene skal i forhandlinger. Partene vil trolig stå langt fra hverandre. Er eierne iferd med å senke sitt prisforlangende?

Oliver Kay i The Times hevder at Rafael Benítez igjen skal ha påtatt seg amerikanske eiernes vrede etter at han offentliggjorde at partene nå skal i samtaler for å diskutere en forlengelse av hans kontrakt. Hicks og Gillett skal være frustrert over at nyheten havnet så fort i media. De skal nå føle at de blir tvunget opp i et hjørne av Benítez.

Tidligere har Hicks snakket om å gi Benítez en ett års forlengelse av den eksiterende kontrakten på £2,6M i året, mens Gillett har vært mer tilbakeholden fordi han har tatt de interne konfliktene mer personlig. Innledende samtaler mellom Rick Parry og Benítez agent, Manuel García Quilón, skal i gang om få dager, men partene vil trolig stå så langt fra hverandre i størrelse og lengde på kontrakten at Oliver Kay tror klubben har fått nye eiere innen kontraktsforhandlingene er løst.

Hicks og Gillett ønsker å selge klubben, og i et vanskelig økonomisk klima antas det nå at de kan gå med på å senke sitt prisforlangende fra £550M til £500M. Dette er nær budet Sjeik Mohammed, herskeren av Dubai, og et uidentifisert arabisk konsortium tidligere har kommet med.

Hicks og Gillett håper fortsatt at de vil lykkes i å overbevise Royal Bank of Scotland til å gi en seks måneders forlengelse for å refinansiere lånet på £350M før fristen utløper 25. januar, men det har ennå kommet noen slike garantier fra banken, som har blitt så hardt rammet av finanskrisen at den nå havner i 60 prosent eie hos regjeringen.

Selv om de blir gitt en seks måneders forlengelse, har Hicks og Gillett få muligheter til å ta klubben videre etter å ha mislyktes med å komme opp med ytterligere £350M som kreves for bygging av nytt stadion.


Kilde: The Times