Eierne setter klubben i gjeld

Liverpool Echo melder i dag at Tom Hicks og George Gillet jr nå er nær ved å fullføre en refinanseringsavtale som vil påføre Liverpool FC en gjeld på £350M.

Liverpool Echo melder i ettermiddag at Tom Hicks og George Gillett jr nå er nær ved å få i havn en refinansieringsavtale som vil påføre Liverpool FC en gjeld på £350M. Trass i at Dubai International Capital står klare til å kjøpe klubben, sier Hicks at han vil fullføre en avtale som vil skape sterk harme blant Liverpool-fans. Dette vil nemlig påføre klubben årlige renteutgifter i størrelsesorden £30M.

- Jeg har ikke mottatt noe bud på klubben fra DIC eller noen annen, og at jeg skal ha akseptert et slikt bud er enda lengre unna sannheten. Jeg har ingen intensjoner om å gjøre så, siteres Hicks i dagens Echo.

De som kjenner texaneren godt tror imidlertid at dette kun er et spill for galleriet, for å presse mer penger ut av DIC. Men araberne lar seg neppe lure. Derfor kan hele denne sagaen dra ut i tid, dersom ikke George Gillett da skulle nekte å skrive under refinansieringsavtalen. Nekter han det, vil DIC sin forhandlingsposisjon være betraktelig styrket, da det nå er mindre enn seks uker til amerikanerne må tilbakebetale det opprinnelige lånet.

Hicks og Gillett lånte i sin tid £220M for å kjøpe klubben. Denne gjelden er nå økt til £270M.

Echo melder at representanter for DIC i dag møter seniorrådgivere hos Royal Bank of Scotland i London. Det er som kjent denne baken som ga Liverpools eiere det opprinnelige lånet. Echo tror at disse samtalene vil føre til at DIC lanserer et formelt bud på om lag £350M. Lokalavisen tror ikke DIC vil gi opp selv om amerikanerne skulle få på plass refinansieringsavtalen.

Echo skriver at Tom Hicks nå er den mest upopulære klubbeieren i engelsk fotball siden Doug Ellis sine dager i Aston Villa. Han vil i kveld møte protester fra The Kop som man tidligere ikke har sett maken til mot en Liverpool-eier.

- Supporterne ønsker dem ut av klubben, uten tvil, sier Kevin Sampson i Reclaim The Kop til Echo.

- Så enkelt er det. Eierne er uglesett av supporterne, og de er ikke bra for klubben. Liverpool er den mest gjestfrie byen i verden, og du finner ikke mer sjenerøse folk enn akkurat her. Men gjør man oss urett, så er det over. Da er vi fiender for livet. Bare spør Kelvin Mackenzie. Bare spør Margareth Thatcher. Bare spør Boris Johnson.

- Disse to amerikanerne har prøvd å utnytte vår godvilje og vår kjærlighet for klubben. Men de har undervurdert oss noe forferdelig, og de har undervurdert vår affeksjon for Rafa noe forferdelig. I det øyeblikket de innrømmet at de hadde prøvd fjerne Rafa, kunne de like gjerne ha sadlet opp hestene sine. Det var det. De er ferdige her. Fansen hater dem nå, like mye som vi hater våre argeste fotballrivaler. Ja, for øyeblikket hater vi eierne mer.

- Ikke det at de har vist seg som fornuftige, men dersom de har en liten porsjon sunn fornuft, så tar de DIC sine penger og galopperer ut av byen sporenstreks, avslutter en meget sterk og klar Sampson.

I klubbens første 113 år opplevde Liverpool FC aldri supporterdemonstrasjoner. Kveldens demonstrasjon vil bli den tredje på åtte måneder. Alle i Hicks og Gillett sin regjeringstid på Anfield.

Leeds-legenden Johnny Giles frykter nå at Liverpool kan ende opp i samme situasjon som hans gamle klubb.

- Jeg blir stadig forundret over at en fotballklubb kan gå fra sunn helse til krise på så kort tid, men jeg trodde aldri dette skulle skje med Liverpool. Det skal tydeligvis ikke mye til for å ødelegge alt det gode arbeidet som har vært gjort over flere årtier. Dette er triste dager for Liverpool og for oss som har sett på Anfield som en av de siste utposter der sunn fornuft og redelighet har rådet, siteres Giles.

- The Kop vil snakke høylydt i kveld. Og de vil stå samlet. Det er bare å håpe at Hicks og Gillett, og for den saks skyld DIC, lytter, skriver Liverpool Echo.