El Zhar håper på nytt innhopp mot Bolton

Nabil El Zhar har kommet inn fra benken i hele 7 ligakamper denne sesongen. I tillegg har han fått 2 innhopp i CL og 2 kamper fra start i ligacupen. Nå håper marokkaneren på en ny sjanse mot Bolton.

Mot Sunderland, Middlesbrough, Standard Liege, Wigan og Blackburn ble kampene avgjort til Liverpools fordel først etter 22-åringens innhopp. Den teknisk gode afrikaneren var også svært nær ved å avgjøre søndagens kamp mot Arsenal, med en heading som gikk like utenfor i sluttminuttene.

Vingen mener nå han har bevist nok til å kunne si at han hører hjemme i førstelagstroppen på Anfield.

- Det er ikke lett å vinne borte mot Arsenal, og jeg synes vi spilte en grei kamp. Jeg hadde en stor sjanse mot slutten, men selv om den ikke gikk inn så leverte vi en god forestilling. Det er flott å være på toppen av tabellen for øyeblikket, uttaler El Zhar til Liverpool Daily Post.

- Jeg føler meg mer hjemme i klubben nå. Jeg får mer selvtillit ved stadig å få flere innhopp. Jeg må bare stå på videre, og jobbe hardt for å få mer spilletid, legger han til.

El Zhar ble hentet fra franske St Etienne i oktober 2006. Ett år senere scoret han sitt første seniormål for klubben, på et susende langskudd foran The Kop i en ligacupkamp mot Cardiff. Dette var for øvrig hans debutkamp for klubben. Etter at han kom til Merseyside har også El Zhar fått sin debut for Marokkos A-landslag. Nå venter han på å få starte sin første ligakamp for de Liverpool.

- Manageren har sagt at han ønsker å gi meg flere sjanser på førstelaget denne sesongen. Han fortalte meg at jeg måtte jobbe hardt, lytte til de rådene jeg får, og ta sjansen når den byr seg. Han har ikke gitt meg noen bestemte instrukser, men jeg vet likevel hva jeg må gjøre, nemlig å beholde fokus og ta vare på sjansene jeg får.

- Jeg synes det går greit, men jeg vet jeg kan gjøre det enda bedre. Jeg får stadig mer selvtillit, og jeg blir bedre for hver kamp som går. Vi får se når jeg får sjansen fra start.

- Jeg pleide å spille som tilbaketrukket spiss, men i Liverpool har jeg spilt både på venstre- og høyre ving. Jeg synes jeg spiller best ute til høyre, ettersom jeg er høyrebeint. Men jeg kan spille hvor som helst i angrepsrekka.

- Nå håper jeg at jeg får enda flere sjanser til å vise meg frem denne sesongen. Du kan bare bli bedre av å spille sammen med klassespillere som Steven Gerrard.

El Zhar mener at Liverpool besitter de kvalitetene som skal til for å beholde ledelsen i Premier League. Men han innser at man da må slutte å gi bort poeng hjemme på Anfield.

- Jeg er ikke i tvil om kan vi kan beholde vår topplassering. Liverpool er et topplag, og vi vet alle at vi må jobbe hardt. Hele troppen vet at om vi spiller bra og jobber hardt sammen så vil vi forbli på toppen.

- Ved å slå Manchester United og Chelsea, og spille uavgjort mot Arsenal, har vi vist at vi kan gjøre det bra mot de andre topplagene. Men vi må begynne å vinne flere hjemmekamper om vi skal holde tritt i titteljakten.

- Det er mye igjen av sesongen, så vi må beholde fokus og holde oss på topp. Som profesjonell må du alltid være fokusert på hver enkelt kamp, og nå konsentrerer vi oss om Bolton-kampen.