En klubb i harmoni

Liverpool er en klubb i harmoni, sier Rafa. Sir Alex vil gjerne ha Mascherano. Fulham vurderer tre røde kjøp. Luton mangler flere. Distin angrer ikke. Owen Rooneys favoritt.

En klubb i harmoni
Rafael Benitez tegnet på pressekonferansen på Melwood i går et bilde av en klubb i harmoni. Klubben utvikler seg stadig, og han og de amerikanske eierne deler visjonene for framtiden. Han forsøkte ifølge avisen The Times å forsvare sesongen så langt, blant annet den skuffende innsatsen i Premier League, virket det som beskjeden var rettet mer mot Tom Hicks og George Gillett Jnr enn mot supporterne, som virker langt mer forståelsesfull over hans vanskelige situasjon.

Dersom eierne ikke inntar en mykere holdning, mener stadig flere fotballeksperter at Benitez ikke vil være manager på Anfield neste sesong. Hans anstrengte forhold til styret var på bristepunktet også før de skrale resultatene i Premier League kom.

På gårsdagens pressekonferanse, der mye av temaet var forberedelsene til helgens 3. runde-kamp mot Luton Town i FA-cupens tredje runde, ba Rafael Benitez kritikerne om å se på framgangen laget og ledelsen av laget har gjort. Han ba om at med i kritikken av Liverpool må også tas med at vi lever i en tid der konkurransenivået blir kontinuerlig hevet av Arsenal, Chelsea og Manchester United.

- Forventninger er et problem. Da vi startet sesongen, snakket alle om hvordan vi skulle bli tittelutfordrere denne sesongen. Jeg tenker også sånn, men når de andre lagene også forsterker sine spillerstaller, så vet man aldri. Det er ikke enkelt, sier Rafa.

Benitez er ifølge Times frustrert, først og fremst over uttalelser fra Tom Hicks, at pengene Liverpool brukte på Fernando Torres, Ryan Babel og andre sist sommer, skulle skape et Liverpool på samme banehalvdel som Manchester United, som havnet 21 poeng foran de helrøde siste sesong.

Luton mangler også spillere
Det er ikke bare Liverpool som er skadeutsatt foran søndagens møte på Kenilworth Road. Hjemmelaget Luton Town mangler erfarne Paul Peschisolido, som sannsynligvis er ute for resten av sesongen med en alvorlig ankelskade. To andre spillere med mange år på forskjellige nivå i engelsk fotball, Paul Furlong og Don Hutschison (bilde), spiller sannsynligvis fra start. Furlong har slitt med en hamstring-skade, men skal ha ristet av seg denne. Også Sam Parkin kjemper for å rekke kampen på grunn av skade. Anthony Grant er suspendert, mens Jaroslaw Fojut har returnert til Bolton etter endt låneopphold. I forsvaret er Chris Coyne tilbake fra suspensjon.

Luton Town har scoret ett mål i hver av de seks siste kampene i League One, mot Yeovil, Port Vale, Bristol Rovers, Tranmere, Cheltenham og Nottingham. 6-3 er målforskjellen i de seks siste kampene, som har endt med tap mot Cheltenham, uavgjort mot Rovers og seier 1-0 i de fire øvrige.

Sir Alex snuser på Mascherano
Sir Alex Ferguson vurderer å gjenforene de argentinske kompisene Carlos Tevez og Javier Mascherano. The Independent sier at Manchester United-manageren ikke skal være skremt av prisforlangende heller. United er bare en av flere storklubber som vurderer å kjøpe den argentinske stjernen.

Fulham kjøper tre røde?
Ifølge Daily Mail vil Fulhams nye manager, Roy Hodgson, forsøke å kjøpe tre av Liverpools spillere i januar-vinduet. Harry Kewell, Sami Hyypiä og Danny Guthrie skal ifølge avisa stå på Premier Leagues ferskeste managers handleliste for januar. Hodgson vil ifølge avisen by 2.5 millioner pund for Harry Kewell og 3 millioner pund for Danny Guthrie, som er på utlån i Bolton. På toppen av det hele vil den tidligere Viking-treneren og finske landslagstreneren også forsøke å lokke sin tidligere elev på landslaget, Sami Hyypiä (bildet), til Craven Cottage og hovedstaden. En lengre kontrakt enn det Liverpool er villig til å tilby skal være lokkemiddelet i dette siste tilfellet.

Distin angrer ikke
En som ikke havnet i Liverpool under et åpent transfervindu, var Sylvain Distin. Rafael Benitez forsøkte å overbevise franskmannen om at Anfield var stedet da han var tilgjengelig på fri transfer fra Manchester City. Distin gikk i stedet til Portsmouth og Fratton Park, og Distin sier til Portsmouth News at han ikke angrer valget.

- Det virket som om Liverpool var ute etter meg som en desperat handel i siste minutt. Jeg var ikke interessert. De visste at jeg var tilgjengelig på fri transfer, og kunne gått for meg langt tidligere. Jeg tror uansett jeg ikke ville gått til Liverpool, sier Distin.

Owen Rooneys favoritt
Wayne Rooney har i dag uttalt til Manchester Uniteds eget nyhetsmagasin at Liverpools Michael Owen var hans favorittspiller på 1990-tallet.

- Selv om han spilte for Liverpool, var Owen en spiller jeg satte stor pris på å se, sier Manchester Uniteds nummer ti.