En perfekt ettermiddag

En overbevisende seier over Newcastle, samtidig som alle andre resultater gikk Liverpools vei. Rafael Benitez kunne glise bredt etter en perfekt ettermiddag.

Liverpool-manager Rafael Benitez var en glad mann etter at han hadde sett sitt lag detronisere Newcastle på Anfield i ettermiddag. Det stoppet på 3-0, men det hadde ikke vært noe å si på om seieren hadde blitt større. Scoringer fra Jermaine Pennant, Fernando Torres og Steven Gerrard sørget for Liverpools femte seier på rad, og Benitez følte det hadde vært en perfekt generalprøve før avreise til Milano på mandag, og tirsdagens utrolig viktige 1/8-finale i Champions League.

- Man må være glad. Vi behøvde å vinne og vi gjorde tre mål og holdt nullen igjen. Vi kunne også hvile noen spillere, så det var perfekt, uttaler manageren til liverpoolfc.tv.

Banens to beste spillere, Torres og Gerrard, ble begge byttet ut midtveis i andre omgang med tanke på kampen i Italia. På det tidspunkt hadde stjerneduoen nærmest alene senket Newcastle. Torres scoret sitt 25.mål for sesongen på overtid i første omgang, noe som betyr at Liverpool må sende en ny sjekk på 500 000 euro til Atletico Madrid på mandag. Men det gjør klubbledelsen trolig med glede.

- Både Torres og Gerrard spiller bra nå, og det er viktig for oss. Dersom de får rom vil de overkjøre forsvarer med den kvaliteten og farten de besitter, uttaler Benitez.

- Torres sitt mål var virkelig bra, og Gerrard og Torres forstår hverandre veldig godt. Scoringen kom på et viktig tidspunkt og avgjorde så å si kampen. Det hjalp oss til å spille med selvtillit i andre omgang, sier han om duoen som begge noterte seg for hver sin målgivende i tillegg til hver sin scoring i ettermiddag.

- Det første målet var av det heldige slaget, men laget kontrollerte kampen. Vi leverte et godt pasningsspill, men Newcastle forsvarte seg bra og det var vanskelig å skape sjanser. Noen ganger trenger du det første målet for at ting skal åpne seg opp, og det ble lettere etter det.

Liverpool-troppen flyr nå til Italia på mandag, og Rafa er glad for at man setter kursen dit uten nye skadebekymringer etter denne kampen.

- Lucas ble litt sliten mot tampen av kampen, men laget som helhet bør være i fin form. Jeg tror at Mascherano vil bli kvitt sin lårhøne i tide, men det er for tidlig å si noe sikkert om det ennå.