En repetisjon er ikke å forakte

Søndag står Luton på motsatt banehalvdel i FA-cupens 3.runde, akkurat som for to år siden. Da gikk Liverpool hen å vant turneringen etter å ha snudd 1-3 til 5-3 mot The Hatters.

Med Liverpool utslått av ligacupen og 12 poeng bak Arsenal i ligaen kan FA-cupen bli veldig viktig for Rafael Benitez denne sesongen. Normalt sett kunne man kanskje ha forventet at flere av de unge og fremadstormende spillerne fikk starte søndagens 3.rundekamp mot Luton, men slik situasjonen er nå kan ikke spanjolen tillate seg å ta lett på denne oppgaven. Derfor er det langt fra sikkert at vi får se spillere som Chales Itandje, Lucas Leiva, Jack Hobbs, Peter Crouch og Andriy Voronin i aksjon på Kenilworth Road. Det kan fort bli mer familiære navn i Rafas startoppstilling. Benitez har rett og slett ikke råd til å bli slått ut av FA-cupen ved første hinder, slik situasjonen er i Liverpool nå.

Søndagens kamp bringer selvsagt frem minner fra tilsvarende kamp i januar for to år siden. Da vant Liverpool som kjent 5-3 etter å ha ligget under 3-1 på et tidspunkt i andre omgang. Også den kampen ble vist live på TV. Liverpool vant FA-cupen den gangen. Det kunne utvilsomt ha gjort seg med en repetisjon i år. Florent Sinama-Pongolle gjorde to mål den gangen. Det gjør han helt sikkert ikke på søndag. Men de andre målscorerne, Xabi Alonso (2) og Steven Gerrard kan være høyaktuelle i startoppstillingen. Alonsos scoringer kom begge fra veldig lang distanse, og det siste sågar fra egen banehalvdel.

Luton-manager Kevin Blackwell var tilstede i direktørboksen for å følge Liverpool v Wigan på onsdag. Han kan fryde seg over at de røde ikke akkurat er i kanonform.

- Onsdagens uavgjortresultat gjør at vi ser at vi har en mulighet. Vi står foran en stor fest, sier en optimistisk Blackwell til Press Association.