En støtte til Rafa

Kenny Dalglish mener at man nå må gi Rafael Benitez den støtten han fortjener, og at man må la resultatene på banen tale heller enn å foreta skittentøyvask offentlig.

I hvert fall mange av de supporterne med noen år på beina, vil ikke ha noen betenkeligheter med å betegne Kenny Dalglish som tidenes beste fotballspiller i Liverpool FC. Skotten vant også liga og cupmesterskap som manager, og vil for alltid være en av de store legendene i klubben. I et stort intervju med Liverpool Echo opptrer han som alltid lojalt overfor sin klubb, med fornuftige meninger hvor han ikke minst fordømmer måten de røde kranglet offentlig etter at nye amerikanske eiere kom på banen.

Fortjener støtte
- Da Rafa var i vinden, ved å vinne Champions League, da behøver du ikke støtte. Den får du automatisk, ikke sant? Når det ikke går så bra, da er det de rundt ham som må hjelpe ham. Det er det minste han fortjener, sier skotten.

- Under de siste par månedene har ikke ting vært slik vi gjerne skulle ønske. Det er da det er behov for at man står ved siden av Rafa. Han behøver det for å kunne beholde troen på seg selv.

- Han har kommet hit og integrert seg i måten Liverpool gjør det på, noe som er lettere sagt enn gjort. Bortsett fra et utbrudd i november har han opptrådt beundringsverdig. Han har gjort en feil, men skal ikke henges for det.

- Spillerne har behov for igjen å tro på manageren.


Påvirket manager
- Jeg synes det er skuffende at Liverpool Football Club, som aldri vasket sitt skittentøy offentlig, under de siste månedene har bidratt til overskrifter som du egentlig aldri så tidligere.

- Jeg vet ikke hvem som har rett eller galt. Jeg vet ikke hva som foregår bak scenen, men det gagner ingen, forklarer den tidligere manageren.

- Det påvirker spillerne, det påvirker manageren, og det gjør heller ikke jobben til Rick Parry lettere.

- Det er alltid problemer på en arbeidsplass, men hvis så er tilfellet ordner man opp bak lukkede dører. Du løser det ikke i pressen.

- Jeg vet ikke hva som gjorde at Rafa kom ut på den måten han gjorde, men han må ha vært virkelig frustrert. Det var kanskje ikke det lureste han har gjort, men du kan forstå det.

- Mannen har vært en glimrende tjener for Liverpool Football Club og den støtten han i etterkant mottok fra fansen viste utvilsomt det.


Diskuter privat
- Det som er viktig er Liverpool FC. Folk må ta mer ansvar for hva de sier offentlig. Hva du sier bak lukkede dører er ikke så viktig.

- Jeg vet ikke om det dreide seg om mangel på kommunikasjon, men Tom Hicks sa at alt nå var løst. Vel, jeg tror det kan ha blitt løst, men det at de innrømmet at de snakket med Jurgen Klinsmann forteller meg to ting. På den ene siden kan man berømme mannen for hans ærlighet, mens man på den annen side kan si at en trenger ikke å si det.

- Rafa trenger det ikke, spillerne trenger det ikke og supporterne trenger det definitivt ikke. Jeg tror fansen er veldig skuffet og frustrerte. Jeg tror ikke de har opplevd noe slikt tidligere.

- Da jeg var her diskuterte du det i det private rom, og ferdig med det.

- Ryktet til Rafa ble reflektert gjennom den støtten han fikk av fansen, mens Rick Parry er en høyt ansett administrator.

- Tom Hicks og George Gillett er de som er nye for supporterne. Det er de supporterne ikke har noe forhold til. De må nå spørre seg hva de kan gjøre for å få tilliten til fansen tilbake.


Feil av Hicks og Gillett
- Dess fortere fotballen blir samtaleemnet når det er snakk om Liverpool, dess bedre er det. Det er alltid bedre å lese om at Liverpool har vunnet 4-0 enn at man har snakket med en annen manager med tanke på fremtiden. Derom hersker det ingen tvil.

- Jeg tror ikke det er tilfeldig at resultatene ikke har vært like gode etter at Rafa uttalte seg. Etter min mening er det ingen tilfeldighet.

- Jeg tror spillerne ønsker å se at manageren får støtte, og det samme gjelder motsatt vei. De behøver å ha tro på seg selv.

- En må ikke bruke det som en unnskyldning, da de er bedre enn de har vist i det siste, men det er en forståelig årsak.

- De har mange spillere med talent. De må bare se seg selv i speilet. De er fortsatt de samme menneskene og spillerne som de var for to eller tre måneder siden.

- Jeg vil be dem om å gå tilbake til slik det var for to eller tre måneder siden, før alt dette skjedde. Nyt fotballen, tro på manageren og jeg er sikker på at de også vil få støtte av fansen.

- Tom Hicks og George Gillett kom til Anfield med velsignelse fra alle.

- Jeg synes det har gjort et par feil underveis, men alle gjør feil. Nå må de imidlertid sørge for at de får tilbake tilliten hos folk i Liverpool.

- Det vil være til det gode om de kunne blitt noe mer tilgjengelige.