Ett år å vente for Insua

Nesten ett år etter at Emiliano Insua gjorde sin debut for Liverpool får trolig den argentinske tenåringen sjansen på førstelaget igjen. Alle gode ting er fem mot Chelsea.

Ti bytter?
Det er ventet at Rafael Benitez sparer så å si alle de spillerne som han har tenkt skal starte mot Chelsea på onsdag. Det at Mikel San José spilte for reservelaget sist torsdag tyder på at man vil ha et rutinert midtforsvar mot et Birmingham som kjemper for sitt liv i Premier League, mens det også er usikkerhet om Pepe Reina vil få sitt ønske oppfylt om å spille samtlige minutter i ligaen denne sesongen.

Skaden til Fabio Aurelio gjør trolig at Emiliano Insua får spille på venstrebacken. 19-åringen stod sammen med Damien Plessis over siste reservelagskamp. Insua har hatt en god sesong på reservelaget, men alternativer som Aurelio, Riise og Arbeloa har gjort at han har måttet vente etter å ha fått spille to kamper mot slutten av forrige sesong. Debuten kom 28.april 2007 mot Portsmouth (tap 2-1) og er altså to dager fra at den kompakte forsvareren har måttet vente et helt kalenderår på en ny mulighet til å overbevise Rafa.

Damien Plessis imponerte mot Arsenal nylig, og er ventet å spille sammen med Lucas sentralt på midtbanen. Hvis Rafa velger å tenke fullt og helt på returkampen mot Chelsea i sitt laguttak, kan dette bli de to startoppstillingene:

Birmingham: Itandje; Finnan, Carragher, Hyypiä, Insua; Pennant, Plessis, Lucas, Benayon; Voronin, Crouch.

Chelsea: Reina; Arbeloa, Carragher, Skrtel, Riise; Mascherano, Alonso; Kuyt, Gerrard, Babel; Torres.


En hyggelig statistikk mot Chelsea
Dette er fjerde sesongen på rad hvor Liverpool møter Chelsea i fem kamper. Den totale statistikken er ikke altfor hyggelig lesning, men de røde har gjerne avgjort viktige cupkamper til sin fordel. Vi snakker da om semifinaler i Champions League og FA.-Cup. Det medfører at den 5.kampen disse lagene i mellom, i de tre foregående sesongene, har blitt vunnet av Liverpool.

Det er bare å krysse fingrene for at historien gjentar seg førstkommende onsdag.