Europamestrene tilbake på Melwood

Liverpools spanske EM-vinnere var tilbake på Melwood i dag. Intet møte mellom Alonso og Rafa. Arbeloa har ikke ytret ønske om å flytte på seg. Ny Liverpool-bok ute på markedet.

Rafael Benitez kunne glede seg over at de spanske europamestrene var tilbake på Melwood i formiddag. Nå håper han at vinnermentaliteten til EM-vinnerne skal smitte over på resten av troppen.

Fernando Torres, Jose Reina, Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa var alle tilbake på treningsfeltet i West Derby i formiddag, etter å ha fått innvilget lengre ferie enn sine lagkamerater på grunn av deres involvering i EM. Manager Benitez er glad for at kvartetten nå er tilbake, slik at han igjen får jobbet med hele sin tropp - med unntak av de tre OL-uttatte spillerne Ryan Babel, Lucas Leiva og Javier Mascherano.

- Det er godt å ha de spanske spillerne tilbake på Melwood. De vil nå gjennomgå noen medisinske undersøkelser og fysiske tester, og så vil de begynne å trene sammen med de andre spillerne i løpet av noen få dager, forteller Benitez til Liverpool Echo.

- Disse fire spillerne kommer nå tilbake stinne av selvtillit, og det er bra. Spillere som har vært med på å vinne et trofé har en vinnermentalitet som kan smitte over på spillerne rundt dem, legger han til.

Manageren kan nå endelig begynne å jobbe med den troppen som vil starte sesongen for de røde, om vi ser bort fra spillerkjøp og -salg som vil bli foretatt de kommende ukene.

- Under treningsleiren i Sveits var arbeidsforholdene vanskelige i den forstand at spillere kom og gikk hele tiden, i tillegg til at vi var uheldige og fikk et par skader. Men nå har vi en mer stødig tropp å jobbe med, og det vil være til hjelp. Det betyr at vi kan begynne å jobbe med de spillerne som vil være tilgjengelige for oss når sesongen starter, slår Benitez fast.

Alonso må vente på samtalen med Benitez
Manager Benitez var for øvrig ikke på Melwood selv i dag, av personlige årsaker, og det medførte at Xabi Alonso ikke fikk den bebudede samtalen med manageren om sin fremtid på Anfield.

Arbeloa har ikke antydet at han vil vekk
Liverpool Echo stiller seg ellers undrende til rapportene fra Spania om at Alvaro Arbeloa ønsker seg bort fra Liverpool. Ledelsen på Anfield skal i alle fall ikke ha fått noen indikasjoner, verken fra spilleren selv eller hans agent, om at høyrebacken ønsker seg hjem til Spania igjen.

Brian Reade med bok
Tidligere Echo-journalist, Brian Reade (nå Mirror), har skrevet en bok om sitt forhold til Liverpool FC. Boken har fått tittelen "43 Years With The Same Bird". I går ble boken lansert med brask og bram på Jamie Carraghers restaurant Cafe Sports England, hvor midtstopperen selv kastet glans over seansen sammen med Liverpool-legenden Ron Yeats.

Boken kan for øvrig bestilles på følgende link: http://www.panmacmillan.com/titles/displayPage.asp?PageTitle=Individual%20Title&BookID=408691 Pris: £12.99+porto.