Everton U18 - Liverpool U18 3-3

Liverpool gjorde to mål og brente et straffespark i løpet av kampens ti siste minutter, da man berget 3-3 i et høydramatisk juniorderby, der Everton fikk en mann utvist mot slutten.

Everton: Stubhaug, Stuart, Barnett, Sinott, McCarten, Rodwell, O'Kane, Baxter, Codling, Agard, Redmond. Reserver: Akpan, McEntegart, McArdle, Powell, Sheppard.

Liverpool: Bouzanis; Irwin, Ayala, Kennedy, MacKay-Steven; Amoo, Highdale, Ajdarevic, Kacaniklic; Pourie, Eccleston. Reserver: Hansen, O'Connor, Collins, Scott, Awang.

7.min:
0-1 MACKAY-STEVEN. Liverpool tar ledelsen etter en dødballsituasjon. Det er venstreback Gary MacKay-Steven som får stjernetreff med venstreslegga og gjør et praktfullt mål.

14.min:
1-1 AGARD. Liverpool-keeper Dean Bouzanis glir når han skal klarere, og Everton-spissen Kieran Agard får en lett jobb med å sette ballen i det tomme buret.

Det har vært en hektisk åpning på dette juniorderbyet. En typisk derby-kamp så langt, med få sjanser, beretter vår mann på Finch Farm i Halewood.

30.min:  Kjempesjanse til Liverpool. Venstreving Kacaniklic gjør et raid nedover på flanken, kommer til dødlinja og legger 45 grader tilbake til Marvin Pourie. Tyskeren skyter like utenfor nærmeste stolpe på en sjanse han burde ha satt.

Pauserapport: Det står 1-1 ved pause i juniorderbyet. Det har vært en jevn og sjansefattig førsteomgang i Halewood, med et lite overtak til Liverpool. Lite har skjedd foran begge mål, men Liverpools venstreside har vært positiv ved den offensive backen Gary MacKay-Steven og venstreving Alexander Kacaniklic.

51.min: Sjanse til Liverpool. Høyreback Irwin kommer frem på sin flanke, og forserer nesten ned til dødlinja før han slår inn til Pourie inne i feltet. Tyskeren er litt ute av balanse, og avslutter utenfor.

53.min:  2-1 SELVMÅL AYALA. Dette er tydeligvis dagen for forsvarsbrølere hos Liverpool. Midtstopper Daniel Ayala skal slå tilbake til keeper Bouzanis. Australieren står forholdsvis langt ute, og Ayala sender lærkula i en fin bue over keeper og inn i eget mål.

61.min: Nathan Eccleston får ballen på midtbanen og foretar en fin forsering forbi 2-3 mann. Han sender i vei et hardt og godt skudd fra drøye 16 meter, som Evertons keeper ikke klarer å holde. Sisteskansen til de blå fanger imidlertid egen retur.

63.min:  3-1 LEWIS CODLING. Etter litt frem og tilbake utenfor Liverpools 16-meter får Lewis Codling plutselig en skuddmulighet fra kanten av feltet. Han skyter lavt ned til venstre for keeper, og gjør 3-1 mot spillets gang. Frustrerende for Liverpool, da dette var den første sjansen Everton har skapt selv i hele kampen.

65.min:  O'Connor har kommer inn for MacKay-Steven på venstrebacken.

71.min:  Liverpool bytter venstreflanke. Kacaniklic går ut, og Collins kommer inn.

78.min: Et langskudd fra Astrit Ajdarevid suser en meter til side for krysset.

81.min:  Everton gjør et bytte. Baxter går ut, og McArdle kommer inne.

83.min:   STRAFFE TIL LIVERPOOL. Everton-keeper, norske Lars Stubhaug, feilberegner et langt fremspill fra midtstopper Joe Kennedy. Nathan Eccleston snapper ballen, og blir meid ned bakfra av McCarten i det han skal sette den i det tomme buret. Dommer dømmer straffespark, men unnlater utrolig nok å gi rødt kort, men nøyer seg med gult. Stubhaug retter opp fadesen ved å redde Marvin Pouries godt plasserte straffespark.

84.min:  3-2 NATHAN ECCLESTON. Det er full krig og mølje inne i Everton-feltet, etter en corner. Midtstopper Joe Kennedy er involvert før Nathan Eccleston pirker ballen over målstreken. Dommer underkjenner scoringen, men ombestemmer seg etter å ha konferert med linjemannen.

Vår mann rapporterer om full slåsskamp ute på banen etter scoringen. Liverpools Sean Highdale får gult kort, mens Evertons McCarten får direkte rødt.

88.min:  O'Connor får se det gule kortet.

90.min:  3-3 COLLINS. Innbytter Michael Collins blir den store helten for de røde når han smetter igjennom og setter inn utligningsmålet i kampens siste spilleminutt.

Sluttrapport: Liverpool gjorde to mål og brente et straffespark i løpet av kampens ti siste minutter, da man berget 3-3 i et høydramatisk juniorderby, der Everton fikk en mann utvist mot slutten. De røde var det beste laget i den første timen, uten å dominere stort. Everton skapte ingenting i denne perioden, og fikk forært to scoringer av Liverpool. I de neste tjue minuttene kom hjemmelaget mer med i spillet, og kjempet til tider Liverpool litt ut av stilen. Når de blå fikk 3-1 så de ut til kontrollere kampen. De siste ti minuttene ble det imidlertid fullstendig Hawaii-tilstander, og det var det Liverpool som utnyttet best. Slåssing, utvisning og misbrukt straffespark var noen av ingrediensene, i tillegg til Liverpools to sene scoringer. Liverpool fortjente det ene poenget, og Michael Collins gjorde et svært godt innhopp på venstreflanken det siste kvarteret, og det var ikke ufortjent at han fikk æren av å sette inn utligningsmålet og bli den store helten for de røde.