Fans dannet AFC Liverpool

Fans som ikke lenger har råd til å følge sine helter har dannet AFC Liverpool. LFC i kamp om afrikansk stjerne. Moyes tror det blir tøft. Henry vil fortsette i Spania.

Dannet AFC Liverpool

Liverpool-supportere som ikke lenger ser seg økonomisk i stand til å følge sine helter fra tribuneplass har dannet en utbryterklubb som de har kalt AFC Liverpool.

AFC Liverpool følger dermed både AFC Wimbledon i 2002 og FC United, som brøt ut fra Manchester United tre sesonger senere.

I Wimbledons tilfelle var fansen sint på driften av klubben, mens i Manchester var fans sinte på den amerikanske overtakelsen av klubben. I AFC Liverpools tilfelle er det ifølge Daily Telegraph kun et spørsmål om penger.

Talsmann Alun Parry sier at dette ikke har noe med de amerikanske eierne å gjøre.

- Det har bare å gjøre med den økonomiske situasjonen til oss å gjøre. Jeg har gått på Anfield siden slutten på 1970-tallet da jeg var seks år gammel. En sesongbillett på The Kop kostet 45 pund i 1985. I dag koster den samme billetten 650 pund. Jeg vet at dette er mye billigere enn flere andre Premier League-klubber, men i henhold til inflasjonen skulle en sesongbillett ha kostet 98 pund i dag, sier Parry.

Han understreker at de som nå har brutt ut ikke legger noe skjul på klubben.

- Klubben har ikke noe valg, men den triste sannhet er at et helt samfunn nå er forhindret fra en kultur der det er vanlig å gå på kampene. Gjennomsnittsalderen på Premier League-kampene er nå 43 år. På en kamp nylig så jeg kun to barn, så de som vokser opp i dag vet ikke hva det betyr å virkelig følge et lag, annet enn fra TV-skjermen.

Parry håper at Liverpool FC vil se på AFC Liverpool som en lillebror. Den skal bli eid som hundre prosent supporterdrevet. Så langt har klubben mer enn 200 medlemmer, men antallet interesserte som har meldt seg per epost har passert 1000. Klubben vil stille med et lag i amatørligaen Vodkat North West Countries Division Two fra høsten av og søker nå etter manager.

- Hvis det er noen tidligere røde der ute som vil være manager for oss, så er det bare å ta kontakt, sier Parry.

Ute etter Mbia
Liverpool, Manchester United, Manchester City, Lyon og Barcelona er ifølge Sky Sports ute etter Rennes kamerunske midtbanespiller Stephane Mbia. 21-åringen, som scoret to mål i den afrikanske cupen i februar, har hatt en fantastisk sesong for den franske klubben. Mbia kan spille både defensiv midtbanespiller og høyre-back.

Det var kameruneren den tidligere Liverpool-spilleren Milan Baros ble mistenkt for å ha sagt noe rasistisk til i en Ligue 1-kamp mellom Lyon og Rennes i fjor.

Moyes venter hard kamp

Evertons manager David Moyes forventer hard kamp om fjerdeplassen med sin røde nabo i de kampene som gjenstår denne sesongen.

- Etter tapet for Fulham blir denne kampen enda hardere for vår del, sier Moyes.

- Jeg har alltid sagt at Liverpool er favoritter til å ta fjerdeplassen. Vi skal forsøke å vinne de kampene vi har igjen. Vi har spilt godt i det siste, men kampen mot Fulham var et feilskjær. Jeg har vært godt fornøyd med spillerne mine, men i denne kampen havnet de under pari, sier Moyes.

Henry vil fortsette i Barcelona
Den franske stjernespiller Thierry Henry har vært linket til en mulig overgang til Liverpool til sommeren. Nå heller han kaldt vann på de planene.

- Jeg trives godt der jeg er og vil konsentrere meg om spillet her. Å spille for Barcelona er det jeg vil akkurat nå, sier Henry til spanske media og sammenligner spill i Barca som å være medlem av The Beatles.