Fansen likte Emiliano

Emiliano Insua fikk mange stemmer da fans stemte på Liverpools beste i kampen mot Arsenal, og en undrer seg på om argentineren nå har fått sitt endelige gjennombrudd i helrødt.

7.januar blir han 20 år. Emiliano Insua er verdensmester for U20 landslag og har luktet på førstelaget til Liverpool tidligere, men etter utmerket spill på Emirates er den tette venstrebacken nærmere å etablere seg på førstelaget til de røde enn noen gang.

Insua spilte to ligakamper som 18-åring allerede i 2007/08 sesongen, men lagoppstillingene mot Portsmouth og Fulham var reservepregede som følge av forberedelser til finalen i Champions League. Året etter ble det nye kamper mot Birmingham, Man City og Tottenham, men igjen helt på tampen av sesongen.

I år, med mulighet for sju mann på benken, har søramerikaneren vært flere ganger på benken, men de første opptredene i ligaen har vært nå i desember mot Blackburn og Arsenal. Med Fabio Aurelio og Andrea Dossena ute til oppgjøret på Emirates fikk tenåringen sin mulighet, og han tok den i en slik grad at det ikke bør være noen automatikk at han mister plassen når rivalene om kort tid ventes å være kampklare igjen.

Det viser også den tilliten som fansen har gitt ham på avstemninger etter 1-1 kampen i London. På Liverpools hjemmeside gikk Emiliano helt til topps med 34% av stemmene, foran Robbie Keane med 32% og Xabi Alonso med 9%. Når dette skrives har venstrebacken fått 28% av stemmene på liverpool.no, etter Robbie Keane med 33% men foran Steven Gerrard med 12%.