Ferguson støtter Benitez

Liverpools manager har fått en uventet alliert på Old Trafford, som mener at de røde nå vil konsentrere seg om Champions League. Tenåring fra Bradford til LFC.

Hvor glad Rafael Benitez er for støtten skal være usagt, men Alex Ferguson hos Manchester United har nå tatt til orde for at Liverpools styre mangler klasse og at man har behandlet spanjolen dårlig. Ferguson tror samtidig at det vil bli for langt fram for de røde i ligaen, og at man vil måtte se mer mot Europa.

- Dette har vært slett stell for Liverpools del, sier Ferguson om bekreftelsen på at eierne var i kontakt med Jurgen Klinsmann. 

- Slikt kan være veldig oppskakende for en manager. Det må være øyeblikk hvor Rafa føler seg veldig alene. Hvordan du reagerer avhenger av hvilken form for person du er og Rafa synes å være en sta type som kan stenge følelser ute, mens Martin Jole virket å bli mer påvirket da noe lignende skjedde med ham i Spurs.

- Jeg har vært veldig heldig i United siden vi har hatt gode direktører, folk som Bobby Charlton og Martin Edwards, som alltid har støttet meg. I store klubber er det imidlertid helt avgjørende at styret viser klasse. For tjue år siden, var Liverpool en tett sammensveiset klubb med Peter Robinson som sekretær.

- Det sier seg selv at resultater betyr noe, noe det også gjør for meg og Arsene Wenger, men Wenger ble alltid backet opp av David Dein i Arsenal mens jeg også har hatt tillit. En må tillate manageren å få lov til å gjøre sin jobb.

- Det viktige er at store klubber må ses på som store klubber. De fleste spillerne ønsker å spille for Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool, men hvis de ser en klubb hvor alt blir snudd på hodet, hvor det er splid mellom manageren og direktørene, da kan det være at de tenker seg om to ganger.

- En ting som er sikkert er at Rafa har hentet inn sine spillere gjennom sine spanske forbindelser. Skulle nå en engelsk manager komme til Liverpool vil den forbindelsen være borte.

- Jeg tror Liverpool nå vil konsentrere seg om å ville Europacupen heller enn ligaen. Jeg sier det fordi det nå er tre lag foran dem i kampen om ligagullet og ikke bare en. Det er langt fram til Arsenal, Chelsea og oss selv. Hvis det bare hadde vært en klubb kunne man ikke avskrevet Liverpool, men det er vanskelig å se for seg at tre lag skulle tape så mange poeng.


14-åring til akademiet
Bradford City bekrefter at 14-årige Andre Wisdom har signert for Liverpool. - Vi har hele tiden hatt ham på et lag over sin egen årsklasse på grunn av hans kvalitet, slik at han har spilt for U15 denne sesongen, sier Peter Horne i Bradford. - Vi er glade på hans vegne og ønsker ham lykke til å hva som er en fantastisk sjanse for ham.

- Andre ønsket å gå og dette er en stor mulighet for ham, slik at vi kunne ikke holde på ham. Hvis han ikke greier å slå igjennom i Liverpool har han sagt at han vil komme tilbake, sier formann Mark Lawn.

Etter det vi forstår spiller Andre Wisdom mest på sentral midtbane.