Fernando om Rafa og LFC

Liverpools toppscorer gir et innblikk i hvor nøye klubbens manager er på detaljer, og hvordan han selv har etablert seg på Anfield.

Fernando Torres har scoret 30 mål så langt i sin debutsesong i engelsk fotball, men ingen vil bli tatt bedre i mot enn om han skulle bli tungen på vektskålen i returoppgjøret mot Chelsea førstkommende onsdag. Nando kom til Anfield ikke minst for å spille i Champions League, og seier på Stamford Bridge vil sende de røde til finalen i Moskva. Mannen som skal lede laget fra sidelinjen er en kravstor Rafael Benitez.

- Rafa Benitez er besatt av detaljer, forklarer Torres. - Han beregner alt, inkludert løp og ballens flukt, som han studerer på sin datamaskin.

- Hvis han forteller deg å stå to og en halv meter fra straffemerket, nåde deg hvis du står tre meter i fra. Han vil vise det at den ekstra distansen kan være forskjellen på en scoring eller en brent sjanse - og det har fungert for meg.

- Beviset for meg er at jeg aldri tidligere hadde scoret et hattrick i klubbsammenheng, mens jeg for Liverpool nå har fått tre mot Reading, Middlesbrough og West Ham.

- Rafa har stor overtalelsesevne og stiller ville krav til oss. Ved slutten av trening, når vi alle er slitne, kan han få oss til å gjøre øvelser ennå 20 eller 30 ganger til.

- Jeg synes garderoben på Anfield er veldig gammel og veldig liten, og spillerne må sitte tett i tett. Rafa har prøvd å få den utvidet flere ganger. De erfarne spillerne har imidlertid forklart at det har vært slik i en menneskealder og er som en vernet bygning.

- I det første hjemmekampen jeg spilte, mot Chelsea, kom jeg tilbake etter oppvarmingen og fansen sang så høyt at veggene syntes å riste.

- Ingen er sikre på en plass hos Liverpool. Rafa er ubarmhjertig, og alle som ønsker å spille i kamper må fortjene den retten på trening. Det er annerledes i Spania, hvor bare et jordskjelv kan forandre rangeringen i en klubb, men du lærer fort måten Liverpool gjør det på. Hvis du trener som en amatør ender du på benken i den neste kampen.

- Treningene her er tøffe og innsatsfylte, og har samme rytmen som i virkelige kamper. Engelsk fotball er fysisk og ganske ærlig, i motsetning til i La Liga.

- Spillet i Spania er mer voldsomt, og du får taklinger med knottene først og albuer utenfor spillet. Alle forsvarerne i England er tøffe, både de som er gode og de som ikke har like mye talent. Det må være noe som er skrevet i kontraktene!

- Jeg har lenge ønsket å spille mot karer som John Terry og Ricarco Carvalho, og de beærer meg med å gi meg tøffe kamper. Nå vil jeg prøve å svare tilbake med å score et par mål mot Chelsea. Alle drømmer om å spille i Champions League og i løpet av noen få måneder har jeg fått ta del i det heller enn å bare se det på fjernsyn.

- Jeg har allerede flere gode minner. Mitt mål på San Siro da vi slo Inter 1-0, 4-0 seieren i Marseille, og scoringen da vi slå Arsenal 4-2.

- Nå dreier deg seg igjen om Chelsea. Jeg spør meg ikke selv hvordan det skal gå - jeg bare forteller til meg selv igjen og igjen, at jeg gjorde det rette ved å gå til Liverpool.